Asa cum spune si titlul am observat pierderi de ulei din cutie pe la semeringurile de la planetare.
Pierderile nu sunt insemnate , dar zonele respective sunt umezite de ulei.
Masina are doar 26000 de KM. (nu mai am garantie )
Solutia ar fi schimbarea semeringurilor, dar m-ar interesa daca poate careva sa-mi dea detalii despre cum se face nivelul de ulei la cutie , am cautat pe masina dar nu am gasit nimic sigur.
Vreau sa-i verific intai nivelul de ulei , in primul rand sa nu rulez fara ulei , dupa care ma voi interesa si de reparatie.
Pierderi ulei de cutie
- mircea.ispas
- Marca si model masina: 1,6 120 VTI
- Numar Inmatriculare: B 250 MCE
Pierderi ulei de cutie
C4 _ 1,6 _ 122 cp
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Pierderi ulei de cutie
E mai complicat la acest tip de cutie ce il ai tu. Practic nu ai buson de nivel, iar pt verificare-completare trebuie scos tot uleiul afara, readus la cantitatea normala (1.8 l dupa golire sau 1.9 daca cutia a fost dezmembrata) si reintrodus inapoi. Daca tot faci aceasta operatiune mai bine ai schimba si simeringurile ca sa nu reverifici nivelul inca odata.
- mircea.ispas
- Marca si model masina: 1,6 120 VTI
- Numar Inmatriculare: B 250 MCE
Re: Pierderi ulei de cutie
Revin la problema , am mai facut ceva sapaturi .
Dupa observarea pierderilor de ulei mentionate mai sus , am sters foarte bine zona cu degresant , si am tinut sub urmarire , dupa aprox 2000 km pierderile sunt relativ mici , cutia nu s-a mai murdarit de ulei , iar in zona semeringurilor nu am mai gasit decat foarte putin ulei in sensul ca se umezeste putin pe deget cand trag cu mana pe zona de intrare a planetarei in cutie . Verificarea am facut-o doar la planetara scurta , din stanga , dupa demontarea rotii , la cea din dreapta trebuie dat scutul jos .
Am gasit si un buson de nivel (poz 12 in figura ) , am verificat nivelul de ulei si este putin peste nivel , am mai verificat si aerisitorul 10 si am gasit ceva urme de ulei si in zona acestui aerisitor , care le consider normale .
Tinand seama ca uleiul nu a scazut sub nivel si ca scurgerile in 2000 km au fost relativ mici , deocamdata nu voi intervenii la masina .
Voi mai face o alta verificare peste 2-3000 km.

Dupa observarea pierderilor de ulei mentionate mai sus , am sters foarte bine zona cu degresant , si am tinut sub urmarire , dupa aprox 2000 km pierderile sunt relativ mici , cutia nu s-a mai murdarit de ulei , iar in zona semeringurilor nu am mai gasit decat foarte putin ulei in sensul ca se umezeste putin pe deget cand trag cu mana pe zona de intrare a planetarei in cutie . Verificarea am facut-o doar la planetara scurta , din stanga , dupa demontarea rotii , la cea din dreapta trebuie dat scutul jos .
Am gasit si un buson de nivel (poz 12 in figura ) , am verificat nivelul de ulei si este putin peste nivel , am mai verificat si aerisitorul 10 si am gasit ceva urme de ulei si in zona acestui aerisitor , care le consider normale .
Tinand seama ca uleiul nu a scazut sub nivel si ca scurgerile in 2000 km au fost relativ mici , deocamdata nu voi intervenii la masina .
Voi mai face o alta verificare peste 2-3000 km.

C4 _ 1,6 _ 122 cp