Pierderi ulei de cutie

Scrie răspuns
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Pierderi ulei de cutie

Mesaj de mircea.ispas »

Asa cum spune si titlul am observat pierderi de ulei din cutie pe la semeringurile de la planetare.
Pierderile nu sunt insemnate , dar zonele respective sunt umezite de ulei.
Masina are doar 26000 de KM. (nu mai am garantie )
Solutia ar fi schimbarea semeringurilor, dar m-ar interesa daca poate careva sa-mi dea detalii despre cum se face nivelul de ulei la cutie , am cautat pe masina dar nu am gasit nimic sigur.
Vreau sa-i verific intai nivelul de ulei , in primul rand sa nu rulez fara ulei , dupa care ma voi interesa si de reparatie.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Pierderi ulei de cutie

Mesaj de vlad »

E mai complicat la acest tip de cutie ce il ai tu. Practic nu ai buson de nivel, iar pt verificare-completare trebuie scos tot uleiul afara, readus la cantitatea normala (1.8 l dupa golire sau 1.9 daca cutia a fost dezmembrata) si reintrodus inapoi. Daca tot faci aceasta operatiune mai bine ai schimba si simeringurile ca sa nu reverifici nivelul inca odata.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Re: Pierderi ulei de cutie

Mesaj de mircea.ispas »

Revin la problema , am mai facut ceva sapaturi .

Dupa observarea pierderilor de ulei mentionate mai sus , am sters foarte bine zona cu degresant , si am tinut sub urmarire , dupa aprox 2000 km pierderile sunt relativ mici , cutia nu s-a mai murdarit de ulei , iar in zona semeringurilor nu am mai gasit decat foarte putin ulei in sensul ca se umezeste putin pe deget cand trag cu mana pe zona de intrare a planetarei in cutie . Verificarea am facut-o doar la planetara scurta , din stanga , dupa demontarea rotii , la cea din dreapta trebuie dat scutul jos .
Am gasit si un buson de nivel (poz 12 in figura ) , am verificat nivelul de ulei si este putin peste nivel , am mai verificat si aerisitorul 10 si am gasit ceva urme de ulei si in zona acestui aerisitor , care le consider normale .
Tinand seama ca uleiul nu a scazut sub nivel si ca scurgerile in 2000 km au fost relativ mici , deocamdata nu voi intervenii la masina .
Voi mai face o alta verificare peste 2-3000 km.
Imagine
C4 _ 1,6 _ 122 cp
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”