Aer conditionat-radiator habitaclu/o-ringuri

Dan_bv
Numar Inmatriculare: BV-09-NCN

Re: Aer conditionat-radiator habitaclu/o-ringuri

Mesaj de Dan_bv »

Da-mi un mesaj privat cu e-mailul tau si-ti trimit schema electrica.
Din ce inteleg eu, acea mufa merge in BSI, blocul de sub volan, daca ai gasit masina si ai acces la ea cere-i si mufa cu cablul acela: ca sa-ti fie foarte lejer ulterior.

Imagine
C4 coupe - A.D.2006 - 1.4 16v X - "X" and proud
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Dan_bv scrie:
vlad scrie: ..., senzorul de luminozitate din plasticul displayului central...
Vlad, senzorul acela nu este la fel cu ce este standard pe masina? Este alt tip, caci nu am vazut 2 in aceeasi zona la masinile cu clima!
Masinile cu AC manual nu au acel senzor. Acele masini au un plastic cu aceeasi forma doar pt design dar nimic functional. Cele cu cimatizare autmata au 1 singur senzor de luminozitate care e amplasat intre displayul central (cel ce afiseaza viteza) si parbriz. Nu stiu la ce masini ai vazut tu 2 senzori acolo. Arata ca un timburus; ca senzorul de temperatura din oglinda, ceva de genul.
Imagine
ZLD_C4 scrie:Revin cu noutati: am luat pana la urma toti senzorii si motorasele si le voi monta pe tulumba mea.Toata instalatia electrica ar veni fix pe cea pe care o am pe masina deja singura problema este cu mufa MARONIE cu 6 pini care vine pe display-ul de la climatronic, se pare ca ei nu ii gasesc pereche pe instalatia mea de pe masina.O schema ar fi utila daca as gasi...
Pe linga instalatia ta electrica e total diferita. Trebuie mutat firul de la ventilator din panoul de comanda la motoras direct; altele anulate. Trebuie schimbat modulul de comanda a turatiei ventilatorului.
Fiecare motoras are cite 4 fire, tu ai doar 1 motoras deci mai trebuie sa tragi inca 12 fire.
Mutat firele de la senzorul de temperatura a evaporatorului din BSI in ECU clima.
Trase fire de la cei 2 senzori temperatura aer in ECU clima.
Trase fire cu care comunica digital ECU clima cu BSi.
Fire pt senzorul de luminozitate.
Cam putin asa-i ?!
Concret din ECU clima automata iese 29 fire si mai ai de modificat ceva iar din panoul de comanda AC manual ai doar 12 fire care nu corespund cu celelalte 29 de la clima automata. Nu merge doar sa mai adaugi inca 17 fire.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
ZLD_C4
Numar Inmatriculare: B-XX-ZLD

Mesaj de ZLD_C4 »

Hmmm...nu prea iese socoteala....eu am luat cam toata instalatia electrica de la clima, o sa fac niste poze la instalatia mea si la cea de clima, momentan trebuie sa mut toti senzorii pe tulumba fara clima pentru ca cea pe care vroiam sa o iau era sparta...sa rezolv tulumba si apoi urmeaza chinul deslusirii firelor...
ZLD_C4

Mesaj de ZLD_C4 »

Revin cu poze:
Imagine
aici este toata instalatia, toti senzorii,toate motorasele si cu cablurile aferente.O singura mufa imi lipseste mie si este cea incercuita.Pe masina donatoare mufa respectiva venea in manunchiul instalatiei mari ale masinii si nu am avut cum sa o scot...
Imagine
De asemenea tulumba este diferita un pic la interior la palete insa le rezolv montandu-le pe cele de pe masina donatoare.AC normal are o singura paleta.
Imagine
Asa arata mufa de alimentare a AC-ului de pe masina mea

Imagine
iar aici firele ce intra in comanda AC-ului de pe masina mea
ZLD_C4

Mesaj de ZLD_C4 »

Nu mai pot edita....
Alimentarile din poze sunt de fapt de la ventilator si la clima alimenteaza si senzorul de temperatura.Mufa maronie care vine in clima cred ca este alimentarea....trebuie vazut cum integrez mufa respectiva pe instalatia mea si ar trebui sa functioneze....
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Pai vad ca ai instalatia electrica de la tulumba veche sau ce e mai important. Mai trebuie unu care stie ce face sa o integreze in instalatia electrica a masinii tale.
Imagine
In poza ti-am marcat cu verde ce cred eu ca e senzorul de luminozitate iar cu rosu cei 2 senzori de temperatura a aerului ce ti-l baga in habitaclu. Nu am vazut life acesti senzori deci nu sint sigur 100% din poze.
Dar iti mai trebuie senzorul de temperatura a evaporatorului. Sau nu il vad eu in poze.
O sa incerc sa vad ce se conecteaza si in mufa incercuita de tine dar am nevoie sa imi zici exact ce scrie linga ea. Ar terbui sa scrie ceva de genul 6NR (o cifra cu citi pini sint in mufa si 2 litere care ar trebui sa fie culoarea).

ZLD_C4

Mesaj de ZLD_C4 »

Senzorul de temperatura nu este cel din poza (cel mare de aluminiu) sau te referi la altul?daca te referi la altul unde ar trebui sa fie pozitionat? langa mufa maronie e cifra unu si un cerc cu multe cifre si o sageata in mijloc.sageata din mijloc este orientata catre cifra 6.Nu stiu cat de inteles m-am facut, voi pune o poza mai tarziu.

motorasele se pun pe o anumita pozitie? sau se autocalibreaza si nu trebuie sa ma chinui sa caut sensul lor de functionare

si ce e mai ciudat este ca pe tulumba veche mai vine un mic radiator electric.tulumba cu clima nu avea locas decupat pentru el....
Dan_bv

Mesaj de Dan_bv »

Senzorul e aporatorului este cel din aluminiu

Mesaj de vlad »

Voua nu va da cu virgula ?! Am zis clar ca e nevoie de 3 senzori de temperatura: 2 pt masurarea temperaturii aerului ce il sufla in habitaclu, cite unu pe fiecare parte si al 3-lea pt masurarea temperaturii evaporatorului.
Tu ai sau nu 3 senzori de temperatura ? Fa poze detaliate fiecarui senzor si scrie-mi cifrele de pe firele lor. Fiecare fir are imprimat pe el un cod din citeva cifre.
Dan care cel din aluminiu ca ambi senzori ce i-am incercuit eu cu rosu par a fi metalici ? Sau te referi la chestia aia cubica cu tije ?

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Ca sa eliminam dubiile din cauz denumirilor pieselor le-am scris in poza fiecare ce sint (ce cred eu ca sint).
Imagine
Deci de aici reiese ca nu ai senzorul de temperatura evaporator. Ca sa fim sigur ca cel de luminozitate l-am identificat bine da-mi codurile firelor ce vine la el.

Dan_bv

Mesaj de Dan_bv »

Vlad,
Intradevar se pare ca-i lipseste senzorul de pe evaporator. In documentatie de pe Service Citroen reiese ca senzorul acela sigur il regseste si pe tulumba lui (pozitia1).

Imagine

Din schema de mai jos lipsesc modulul de control ventilator si ventilatorul, ca si piese identificate.
Imagine

Mesaj de ZLD_C4 »

Am reusit sa montez toate motorasele si toti senzorii pe aeroterma mea, pe o parte am facut o mica adaptare la un motoras dar pare ok.

Legat de senzorul de la radiatorul interior de care spuneti voi ca lipseste, il am, este atat pe aeroterma veche cat pe cea cu clima, senzorii sunt identici la ambele si au aceleasi coduri daia nu apare in poza, greseala mea ca l-am lasat pe aeroterma si nu l-am demontat pt poza.
Ce m-ar ajuta mult ar fi daca as afla de unde vine mufa maronie in modulul de clima...cu poze revin maine

Multumesc pentru interesul acordat
ZLD_C4

Mesaj de ZLD_C4 »

poze:
tulumba cu clapete manuale:
Imagine

tulumba modificata pentru clima:

Imagine

Imagine

gaurile pentru senzorii de temperatura stanga-dreapta nu erau date, a trebuit sa le dau eu si am pus un fel de mastic de jur imprejur la fiecare ca sa nu am vreo surpriza sa iasa
pe stanga prinderile motorasului erau anulate pentru a face loc mecanismului manual de actionare a clapetei, a trebuit realizat si acela cu ledconul si mult chin.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Mufa maronie e cea mai importanta. Aia e legatura multiplexata dintre ECU clima (care e integrat in panoul de comanda) si displayul central. Pe aceste fire realizindu-se o comunicare digitala nu stiu daca merge orice fir. Informatica ma cam depaseste. Stiu ca de ex nu poti face cablu de retea din orice fir. Poate asa e si la astea.
Dan_bv scrie:Din schema de mai jos lipsesc modulul de control ventilator si ventilatorul, ca si piese identificate.
Imagine
Iti lipsesc modulul de comanda a ventilatorului si ventilatorul pt ca sint reprezentate in partea de sus a schemei tale.

ZLD_C4

Mesaj de ZLD_C4 »

Mufa aia maronie are 3 fire...am vorbit cu cineva care stie electronica binisor, o schema electrica a masinii stiti unde as putea gasi?
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”