Ia sa-mi spui si mie, care e legea aia despre care vorbesti!?ingfrancisc scrie:nu commandor, erau chiar foarte mici, sub 3000 lei
insa nu ai dreptate, daca RCA-ul tau nu plateste dauna si tipul isi face reparatia pe Casco, Casco va cere banii de la RCA si daca nu-i primeste se va indrepta impotriva ta (si nu a RCA-ului) pentru ca ii e mai simplu sa scoata banii de la tine la un proces si pentru ca nu-s ce lege spune ca daca RCA-ul tau nu plateste atunci platesti tu (ca esti nu's ce parte...) si ai "dreptul" sa soliciti rambursarea sumei in instanta de la RCA .... Asta a fost explicatia pe care am primit-o cand m-am ratoit la aia: "da de ce-mi trimiteti mie somatia si nu la BCR?" Raspuns: "Pai i-am notificat si n-au platit in termen de xxxxx (nu mai stiu cate..) zile si conform legii xxx aliniat yyy (nu le mai stiu) intra in sarcina d-vostra plata pagubei" ... "daca nu platiti in termen de xxxx zile deschidem automat proces...", ma rog, ceva de genul asta, au trecut ceva ani de atunci (aveam Pejou) dar esenta asta era. Ei mi-au dat notificarea aia si am dus-o eu la BCR si dupa ce si-au cerut scuze au platit imediat, dar e posibil ca la Euroins sa nu beneficiezi de acelasi tratament.
Ai dreptate ca nu ma pricep la legislatiedar eu asta am patit, din fericire cu "happy ending"
poate astazi or fi altfel legile, dar ma indoiesc ca legea nu-ti permite sa te indrepti direct impotriva celui care te-a lovit si n-are decat sa-si recupereze el banii de la RCA.
E aiurea. Legile in domeniu spun altceva, asiguratorii incearca vrajeli! Chiar daca asiguratorul CASCO al pagubitului te da pe tine in judecata pt ca asa vrea, sau nu stie daca ai RCA, tu chemi in garantie asiguratorul tau RCA, si asta e singura ta cerere in proces. In rest, esti bagat pt opozabilitatea hotararii (si sa vada daca ai ceva de spus cu privire la vinovatia ta). Daca daunele ar depasi limita maxima de depagubire pe RCA, alta e treaba (acoperi personal diferenta ), dar ma indoiesc ca ai ce distruge, atat de scump( poate sa dai cu masina intr-un un avion