c4 elite

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
elitety

c4 elite

Mesaj de elitety »

Salut ,
M-am hotarat sa prezint c4 meu,model 1.6 hdi 110 cp,echipare vtr ,an 2006 .
In prezent are 110.000km si l-am cumparat pe la 70.000km .
Imi place foarte mult masina si nu doresc sa o schimb .
Probeleme avute de cand am luat-o:
-schimbat electrovana presiune turbo(mesaj antipolution faulty)-320ron
-schimbat scut protectie temperatura turbo (urechile rupte )-400ron
-futrun cu garnitura filtru aer (curgea ulei ,puteam sa schimb doar o ringul , asa cum este descris pe tutorial , nu stiam la vreamea respectiva .Ma gandesc ca problema aceasta persista ,cauza ar fi suportii filtrului de aer se rup foarte usor ,defect de proiectare ,astfel carcasa produce vibratii in toata tubulatura).
-Am avut rupt un burduf planetara roata ,din aceasta cauza a intrat mizerie,iar in scurt timp ,capul de planetara s-a stricat (cand viram facea ca un taxiu de 20 de ani).
La citroen exista doar planetara cu cap -700 ron ,nu se vand separat (politica de 2 lei ),am avut mecanic bun care a gasit after market aceleasi dimensiuni ,230 ron capul de planetara .
-joc in volan schimbat bielete de directie .
- pufait pe la un injector ,schimbat toate furtunasele si o ringul -pret 320 ron
toate lucrarile legate de motor au fost facute la reprezentanta peugeot ,din acest motiv si preturile le consider cam mari dar cunosc foarte bine probleme acestor motoare .
reviziile le fac din 15,.000km si schimb toate filterele ,marca man ,iar uleiul Liqui Moly top tec 5w-40 ,o revizie completa costa 440 ron.(mai mult ca la grupul vag ex seat leon 1.9 tdi 370 ron)
-legat de problema greierilor ,am avut unul care mi-a luat foarte mult timp sa il identific ,zgomotul produs de lampa frana spate hayon ,am desfacut ornamentele de plastic si l-am anihilat .
-problema cred care este intalnita la toata lumea cea a tapiteriei care este de proasta calitate si se rupe foarte usor.

Ca si modificari ornamente laterale vopsite in culoarea caroseriei ,soft de la tcm .
ce voi face in viitorul apropriat :
schimbat discuri de frana cu unele brembo (cele vechi sunt uzate)si placute delphi ,
kit nou de ambreiaj (a inceput sa imi patineze ,o cauza fiind si schimbarea softului ),in plus nu imi place deloc pedala care este tare de ambreiaj ,confortul la condus pentru mine este redus considerabil .am gasit kit Sachs cu 700 ron .
De asemenea voi schimba si lichidul de frana si de la cutia de viteze.

Poate in viitor voi achizitiona si un set nou de huse ,croite special .
Per total banii consider ca nu am cheltuit bani multi pentru intretinere ,iar micile probleme ne fac sa ne atasam de masina ,cred ca asta este specific masinilor made in france .
Imi place foarte mult designul masinii care o fac unica ,la fel si interiorul care te fac sa uiti de celelalte probleme .
Sper sa nu mai am alte probleme pana la 200.000 km .
o sa atasez si poze

Imagine Imagine Imagine Imagine
Ultima oară modificat Sâm Ian 14, 2012 10:41 pm de către elitety, modificat 1 dată în total.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: c4 elite

Mesaj de commandorsteel »

sa te plimbe fara probleme si peste 200.000 km :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Mesaj de Exosphere »

Te-am ajutat eu cu pozele. Sa o stapanesti sanatos! :)
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

Sa o stapanesti sanatos! , vad ca ai finala sport, urla tare? :mrgreen: :hi
elitety

Mesaj de elitety »

nu imi placea sunetul motorului ,si am vrut ceva sa ii dea un sunet mai "sport" mai grav .Finala schimbata a reusit acest lucru ,sunetul se accentueaza dupa 3000 de ture .
Iar la schimbarea treptelor se aude acel suierat.Ceea ce imi place e ca are adaptor silent(silencer) ,si cand ma plictisesc il adaug . Sunetul final este foarte placut ,putin mai gros decat cel original.
Din ce am citit acest zgomot (cel original ),care mie nu imi place ar fi din cauza catalizatorului care este foarte aproape de evacuare si nu lasa sa se amplifice sunetul.
mikepop
Numar Inmatriculare: OT05AMP

Mesaj de mikepop »

Frumoasa descriere :) . Sa o alergi sanatos !

Am si eu o intrebare: revizia la 15.000 de km cu 440 la ce service o faci? ( reprezentanta sau service obisnuit )
Zambeste! Maine poate fi mai rau!
Dacia Duster 1.5 DCI 110 CP 4x4 2011
EX C4 1.6 HDI 90 CP 2007 Imagine
C3 1.4 HDI 70 CP 2007
EX Seat Leon 1.6 16v 105 CP 2001
elitety

Mesaj de elitety »

o fac la service obisnuit ,nu se schimba greu consumabilele.Din cate stiu eu la o revizie la reprezentanta iti mai verifica in plus nivelul la lichide si erorile la motor.
elitety

Mesaj de elitety »

Astazi mi-am schimbat kitul de ambreiaj(sachs-700ron) ,uleiul la cutia(total) de viteze ,discuri frana fata brembo (320 ron),si placute frana fata deplhi(124ron).

Pot sa spun ca diferenta de confort este enorma ,acum pedala de ambreiaj este foarte moale ,exact cum imi doream ,schimbatul vitezelor se face mult mai usor .
franele sunt ok si nu scartaie ,nu am facut decat 15 km .

Ca si problema mi-a aparut mesajul oil pressure insuficient ,fiind prea tarziu nu am mai apucat sa vedem ,dar tinand cont ca s-a umblat in zona senzorului de presiune ulei ,ma gandesc ca este vreun contact imperfect ,maiine sper sa se rezolve problema fara alte costuri .
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

in prima suta de km sa nu apesi prea tare pedala de frana si nici sa nu franezi brusc de la viteza mare.
asta pana se aseaza placutele de frana pe discuri si se tocesc putin si uniform :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

depinde de drumurile pe care le face... la fel de valabil poate fii si prima mie de km
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Ideea de baza e ca primi 10 sau chiar sute de km frina nu iti va fi eficienta pina nu se formeaza placutele dupa discuri. Deci mare atentie ca vei frina pe o distanta mai mare ca de obicei. In schimb poti pune cit mai multe frine sa o ajuti sa se rodeze.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
elitety

Mesaj de elitety »

Franele merg bine ,primii km s-a simtit mai slab ,dar pe urma a fost ok .
Mi-a fost teama ca vor scartai ,dar merg ca cele originale.
Inca nu am schimbat lichidul de frana ,am inteles ca trebuie sa ai anumite scule ,asa ca voi cauta pe la service-urile mai dotate sau chiar la reprezntanta daca au pret bun.
stie cineva cat costa aceasta operatiune?
roberth1
roberth-SPB
Numar Inmatriculare: VL 06 SPB

Mesaj de roberth1 »

elitety scrie:nu imi placea sunetul motorului ,si am vrut ceva sa ii dea un sunet mai "sport" mai grav .Finala schimbata a reusit acest lucru ,sunetul se accentueaza dupa 3000 de ture .
Iar la schimbarea treptelor se aude acel suierat.Ceea ce imi place e ca are adaptor silent(silencer) ,si cand ma plictisesc il adaug . Sunetul final este foarte placut ,putin mai gros decat cel original.
Din ce am citit acest zgomot (cel original ),care mie nu imi place ar fi din cauza catalizatorului care este foarte aproape de evacuare si nu lasa sa se amplifice sunetul.
as vrea sa imi pun si eu toba ca a ta. De unde ai comandat-o? Tinand cont ca a mea e benzina m-ar bucura sa imi pun, si ce modificari trebuie facute? Multumesc anticipay :hi
gri 1.6,16V benzina,110ponei
elitety

Mesaj de elitety »

pai cred ca e jom si am luat-o de la un service care a si montat-o ,e un mic traseu pe care trebuie sa il faca din inox in total m-a costat 450 ron .service-ul respectiv degeaba ti-l spun ca nu mai exista.Iti recomand sa faci aceasta schimbare intr-un service care face asa ceva ,conteaza foarte mult cum ti-o monteaza ,am vazut la unele care veneau mai jos de bara si nu mi-a placut.
ZLD_C4
Numar Inmatriculare: B-XX-ZLD

Mesaj de ZLD_C4 »

ceva diferente la sunet cu toba sport?
cat mai multi km fara probleme :hi
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”