M-am hotarat sa prezint c4 meu,model 1.6 hdi 110 cp,echipare vtr ,an 2006 .
In prezent are 110.000km si l-am cumparat pe la 70.000km .
Imi place foarte mult masina si nu doresc sa o schimb .
Probeleme avute de cand am luat-o:
-schimbat electrovana presiune turbo(mesaj antipolution faulty)-320ron
-schimbat scut protectie temperatura turbo (urechile rupte )-400ron
-futrun cu garnitura filtru aer (curgea ulei ,puteam sa schimb doar o ringul , asa cum este descris pe tutorial , nu stiam la vreamea respectiva .Ma gandesc ca problema aceasta persista ,cauza ar fi suportii filtrului de aer se rup foarte usor ,defect de proiectare ,astfel carcasa produce vibratii in toata tubulatura).
-Am avut rupt un burduf planetara roata ,din aceasta cauza a intrat mizerie,iar in scurt timp ,capul de planetara s-a stricat (cand viram facea ca un taxiu de 20 de ani).
La citroen exista doar planetara cu cap -700 ron ,nu se vand separat (politica de 2 lei ),am avut mecanic bun care a gasit after market aceleasi dimensiuni ,230 ron capul de planetara .
-joc in volan schimbat bielete de directie .
- pufait pe la un injector ,schimbat toate furtunasele si o ringul -pret 320 ron
toate lucrarile legate de motor au fost facute la reprezentanta peugeot ,din acest motiv si preturile le consider cam mari dar cunosc foarte bine probleme acestor motoare .
reviziile le fac din 15,.000km si schimb toate filterele ,marca man ,iar uleiul Liqui Moly top tec 5w-40 ,o revizie completa costa 440 ron.(mai mult ca la grupul vag ex seat leon 1.9 tdi 370 ron)
-legat de problema greierilor ,am avut unul care mi-a luat foarte mult timp sa il identific ,zgomotul produs de lampa frana spate hayon ,am desfacut ornamentele de plastic si l-am anihilat .
-problema cred care este intalnita la toata lumea cea a tapiteriei care este de proasta calitate si se rupe foarte usor.
Ca si modificari ornamente laterale vopsite in culoarea caroseriei ,soft de la tcm .
ce voi face in viitorul apropriat :
schimbat discuri de frana cu unele brembo (cele vechi sunt uzate)si placute delphi ,
kit nou de ambreiaj (a inceput sa imi patineze ,o cauza fiind si schimbarea softului ),in plus nu imi place deloc pedala care este tare de ambreiaj ,confortul la condus pentru mine este redus considerabil .am gasit kit Sachs cu 700 ron .
De asemenea voi schimba si lichidul de frana si de la cutia de viteze.
Poate in viitor voi achizitiona si un set nou de huse ,croite special .
Per total banii consider ca nu am cheltuit bani multi pentru intretinere ,iar micile probleme ne fac sa ne atasam de masina ,cred ca asta este specific masinilor made in france .
Imi place foarte mult designul masinii care o fac unica ,la fel si interiorul care te fac sa uiti de celelalte probleme .
Sper sa nu mai am alte probleme pana la 200.000 km .
o sa atasez si poze