Probleme faruri xenon originale

mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Re: Probleme faruri xenon originale

Mesaj de mugurel »

vlad scrie:Becul din farul xenon original e d2s.
mie la farul original imi indica D1S cod 621696
DS3 1,6HDi 92CP
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Da, Mugurel, ca intotdeuna ai dreptate. ::P Am luat informatia lui Tomita asa si nu am verificat-o. Intr-adevar e D1S nu D2S.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

eu am zis PARCA initial, si apoi ca mi-a confirmat vlad am tinut-o cu d2s....important in discutie voiam sa informez pe colegul de forum ca becul xenon actual nu va putea fi folosit caci e alt soclu
scuze vlad de confuzie
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
stecit
Numar Inmatriculare: BV20ASS

Mesaj de stecit »

N-am vrut sa nasc o discutie in contradictoriu. Am vrut doar punctual sa aflu ce incompatibilitati sunt intre farurile de fabrica (cele fara lupa) si cele cu lupa (tot de fabrica), strict d.p.v. al montajului pe masina. Becurile pentru semnalizare, pozitie si faza lunga par a se potrivii, singura dilema era legata de becul xenon de faza scurta care intra la lupa. Sunt probleme de montaj sau nu?

Cat despre ce pun dealerii ca sa-si vinda masinile, este un lucru cat se poate de real ca masina mea a fost echipata la dealer cu xenon 6000k(pus pe farurile stock), senzori de parcare Directed si alarma Viper pe cheia masinii, iar echiparea este probabil sa se fi facut de catre cei de la Imsat Quadripol Brasov (eu lucreaza cu mai toate reprezentantele de pe aici la tot ceea ce inseamna alarme si alte gadgeturi).

Farurile prezentate sun la pretul de 500 RON si le achizitionez de la cineva care dezmembreaza un C4.
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

daca citeai totusi, intelegeai si la ce sa te astepti

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Cu atitea diferente clar sint probleme de montaj. Acum poti monta si alt motor daca ai cine face asta dar un far. Deci totul tine de cine ti-l schimba daca paote sau nu face asta. Cu adaptarile necesare merge orice.

stecit

Mesaj de stecit »

Tomita scrie:daca citeai totusi, intelegeai si la ce sa te astepti
Nu te supara Tomita !
Chiar daca citeam tot topicul nu s-ar fi desprins o idee clara pentru ca fiecare vrea sa arate cat de "profii" este el in materie de C4 si astfel se pierd in amanute si iau intrebarile unor "novici notorii", asa cum sunt eu, mult prea personal. Ce rezulta? Rezulta ca intrebi ceva foarte simplu si primesti un raspuns nervos si complicat. Si ca sa vedeti ca nu ma pricep chiar deloc la masini va rog sa aruncati o privire aici:

http://www.buldotrans.ro/oltcit/site/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Va multumesc!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Parca imi aduc aminte de tine de pe alte forumuri si nu cred ca esti asa afon pe cum te lauzi. Si injectia asta nu ai pus-o tu ? Sau oricum ai contribuit la ea daca bine imi aduc aminte.
Ce nu ai inteles ? Ai alt tip de bec, alte legaturi electrice si nu va merge cu toate functiile de fabrica fara inca un calculator si softuri schimbat.
Plus ca fiind bixenon faza lunga nu stiu cit de eficienta va fi avind in vedere ca nu va ridica nimeni xenonul in pozitia fazei lungi. La faza lunga te vei baza doar pe becurile suplimentare care sigur sint proiectate pt a fi ajutate si de xenon.

stecit

Mesaj de stecit »

Masina pe care ai vazut-o in link-ul pe care l-am trimis e unica (cel putin in Romania) si imi apartine in totalitate si eu am facut toate modificarile de pe ea.

In ceea ce priveste farurile, partea cu un alt tip de bec o inteleg perfect si inteleg si partea ca aceste faruri nu vor fi directionale daca nu am un ECU dedicat care sa le "dea dupa colt", dar pe mine nu ma intereseaza sa fie directionale, pe mine ma intereseaza sa fie fixe, reglate corect, exact cum sunt cele actuale si sa pot monta becul xenon existent in lupa de pe farul nou. O sa incerc sa fac adaptarile necesare sa vad ce iese.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Si daca ai facut injectia chiar nu ai putut intelege raspunsurile noastre ?! Mi-e greu sa cred asta.
Iar daca sint cu reglaj electric m-as mira sa aibe si regaj mecanic. Iar cu adaptarea becului ... stim prea bine ca citiva mm daca e deplasat de la pozitia initiala proiectia fascicolului de lumina va fi altfel, deci e compromisa treaba. Cum vei face aceasta adaptare incit sa fie perfecta chiar nu am idee si iti urez succes, dar eu zic ca nu merita efortul.

Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

cred ca tu esti cu problema datului mare.
aici la noi nu ne scoatem ochii, orice ar zice fiecare. in fine avem relatii vechi si ne intelegem intre noi f bine, fara orgolii prostesti.
dar tu daca citeai macar postul meu de mai devreme identificai elementele cheie.
apropo, sunt DOAR 3 pagini, in total. e chiar asa de mult de citit. dar presupui ca ai de citit de cand ai ridicat problema.
vrei copilareste, ti-a explicat inca o data vlad. si mai ramane un punct de care eu nu stiu. mufa de conectare daca e la fel (avand alte functii farul acesta e posibil sa fie alta mufa fata de cel cu halogen)
vrei mai mult. nu stiu daca ai farurile in posesie sau ai primit si tu pozele, dar daca tot esti stiutor gasesti daca are reglaje manuale farul, ca daca nu si se bazeaza doar pe autoleveling, sunt cam useless.

NU a incercat nimeni si sa ne anunte pe noi pe aici o astfel de conversie tocmai din cauza diferentelor suficiente.
eu, unul spre exemplu, daca as avea acum 500 de lei de cheltuit i-as investi in acel set de faruri si sa ma apuc sa mesteresc sa le potrivesc pe masina mea (cel putin) care a venit cu halogen stock.

dar tre sa citesti mesajele, nu doar sa arunci privile peste ele si sa repeti intrebarea

PS: felicitari pt oltcit. am un prieten f f bun fascinat si cu mai multe oltcituri prin mana. as putea sa te pun in legatura cu el sa va conversati, ca pasionati ai acelei masini.

stecit

Mesaj de stecit »

Ok! Ai dreptate. Multumesc de precizari. Nu vreau sa ma dau mare pentru ca nu am nimic de castigat. Imi pare rau ca a iesit asa. Sunt doar multumit ca am putut realiza ceva palpabil si functional. Va multumesc inca odata pentru mesaje si sper ca nu v-am suparat.
O zi buna tuturor!
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

eu am faruri cu xenon directionale si nu stiu cat poti sa le reglezi manual.
pana sa imi pice senzorul de pe puntea fata ptr. tinerea la nivel a fazei scurte, am incercat sa le ridic manual (exista totusi niste surubele de reglaj), dar oricum le reglam manual tot cum vroiau ele bateau. probabil ca asa le controleaza ecu :|
eu cred ca este destul de complicat sa montezi aftermarket farurile astea fara sa pui tot ce a zis vlad, dar nu cred ca-i imposibil.
avem pe forum pe cineva care si-a montat a/c pe masina ptr ca nu avea si a reusit :hi
succes si sa ne spui ce si cum iti iese , daca te apuci de surubarit
n-ar fi rau sa faci si un tutorial in sectiunea dedicata
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

daca are acele reglaje manuale, comandoare, atunci mai ramane ideea de mufa care imi sta mie ca pitic pe creier.

dar vin si intreb.
farul acesta are pe lupa faza scurta si faza lunga?
si atunci oglinda de langa el ce face? nu e tot lunga?

si asa s-ar putea face rezolva.
becul d1s banuiesc ca are tehnica necesara de bi-xenon, tot ce mai trebuie este o instalatie bi-xenon in loc de una cu o singura faza, cum are colegul acum.

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

din cate stiu eu, am lupe si xenon numai pe faza scurta :-k
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”