Of.. n-am mai intrat aici de multa vreme. Am sperat ca nu voi avea probleme la care sa nu le pot da de cap. Am masina din aprilie 2008 (uau, a facut deja 4 ani) si de curand a inceput sa-mi faca nasoale, adica dupa ce se incalzeste (martorul temperatura apa din bord ajunge la 2-3 liniute) cand cresc turatia si ajunge la 2500-2600 RPM masina sughite de 2 ori, sau de multe ori daca nu cresc turatia peste valoarea asta, si face acelasi lucru cand ajung pe la 4000-4200 RPM. Cand spun ca sughite ma refer la faptul ca da in nas, ca si cum ii taie combustibilul. Am bagat masina pe tester si nu da nici o eroare, nici macar daca e legata de diagnoza in momentul in care face asa. Intre timp ma gandeam sa-mi fac singur diagnoza, drept pt care am bagat pe un laptop DiagBox-ul V6.06, mi-am luat un cablu OBD2 ELM 327, dar se pare ca nu e compatibil cu masina mea. nu se leaga de ECU nici versiunea cu USB, nici versiunea cu BluShtutz. A incercat cineva cu succes vreun alt cablu de diagnoza de pe piata la C4 1,6 HDI FAP? Si nu ma refer la service-uri aici, ci la cabluri cumparate "pe persoana fizica"
Cand spun ca vreau sa imi fac singur diagnoza ma refer la faptul ca vreau sa iau fiecare senzor la verificat... sa vad ce curent are, sa compar cu cel nominal pe el si sa vad la care e diferenta, pt ca sunt convins ca e doar o problema minora de genul vreunui senzor neinsurubat pana la capat, care atunci cand se incalzeste motorul si anumite piese de dilata, combinat cu o anumita vibratie specifica turatiilor respective sa se departeze de cititorul lui si datele transmise la ecu sa fie eronate, de unde si eroarea...