2 probleme la C4.
- Yaz
2 probleme la C4.
Vineri am plecat la un drum mai lung si am observat 2 probleme:
- becurile de pozitie nu ard, am schimbat becurile si tot nu merg.......ce naiba au?
- pe autostrada la 130 km/h volanul tremura, rotile sunt echilibrate nu stiu si daca sunt echilibrate cum trebuie.
Sfaturi?
Multumesc,
- becurile de pozitie nu ard, am schimbat becurile si tot nu merg.......ce naiba au?
- pe autostrada la 130 km/h volanul tremura, rotile sunt echilibrate nu stiu si daca sunt echilibrate cum trebuie.
Sfaturi?
Multumesc,
" Eu nu blochez intersectia. "
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
Re: 2 probleme la C4.
Asta cu tremuratul o am si eu tot la 130km/h...le-am echilibrat si degeaba...peste 130 nu mai tremura si sub 130 la fel, nu mai tremura, doar la 130

C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Cu echilibratul se poate face o optimizare si anume :
In functie de cat plumb cere anvelopa pe janta se suceste pana cere din ce in ce mai putin.Eu asa am reusit sa scap de vibratiile alea de tot rahatul.Ideea e ca nu la toate centrele stiu sa faca asta.la unii unde intrebasem initial se uitau stramb la mine.Multi pun atat plumb cat cere prima asezare a anvelopei pe janta,ceea ce nu e ok.
Cu becurile de pozitie care nu ard...nush ce sa zic,probabil va trebui stearsa eroarea cu lexia,care cu siguranta e prezenta.Insa nu sunt sigur daca din cauza asta becurile nu se aprind.Eu pe pozitie am smd-uri fara can bus si am eroare permanenta dar se aprind.Verifica si becurile si contactele...
In functie de cat plumb cere anvelopa pe janta se suceste pana cere din ce in ce mai putin.Eu asa am reusit sa scap de vibratiile alea de tot rahatul.Ideea e ca nu la toate centrele stiu sa faca asta.la unii unde intrebasem initial se uitau stramb la mine.Multi pun atat plumb cat cere prima asezare a anvelopei pe janta,ceea ce nu e ok.
Cu becurile de pozitie care nu ard...nush ce sa zic,probabil va trebui stearsa eroarea cu lexia,care cu siguranta e prezenta.Insa nu sunt sigur daca din cauza asta becurile nu se aprind.Eu pe pozitie am smd-uri fara can bus si am eroare permanenta dar se aprind.Verifica si becurile si contactele...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
aveti jante stoc sau aftermarket?
verificati si planeitatea discurilor si daca vreo roata este mai incinsa....sau ambele...
verificati si planeitatea discurilor si daca vreo roata este mai incinsa....sau ambele...
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- danmanea
- Numar Inmatriculare: B-37-JXR
Si eu patesc la fel.
Jenti de tabla si anvelope rulate cam 6000km.
Echilibrate la Autosoft. La primul test dupa echilibrare pareau OK, apoi au inceput sa faca.
Insa nu am sesizat lucrul asta cu cele de iarna
Jenti de tabla si anvelope rulate cam 6000km.
Echilibrate la Autosoft. La primul test dupa echilibrare pareau OK, apoi au inceput sa faca.
Insa nu am sesizat lucrul asta cu cele de iarna
C4 2011 Albastru Bourrasque (cind e curat), 1.6i 120cp
- Yaz
Am jante aliaj ale ei originale, o sa ma duc la altcineva sa le echilibrez si le voi urmari in perioada urmatoare. Cu becurile urmeaza sa ma duc la cineva sa vad ce rezolv.
- Silviu Mustata
Si eu intampin acceasi problema.
Nu cumva aveti caiciucuri Michelin Energy. La cele de iarna nu se inatampla absolut nimic si sunt doar niste "turcisme" LASSA pe care le-am ridicat pana la 160 km/h fara nici o problema. Nu stiu de ce, dar am "vaga" banuiala ca pneurile de vara sunt problema, altfel trebuia sa apara manifestarea si iarna. Daca sunt cauciucurile de vara, francezii ar trebui sa se lase de meserie...
Nu cumva aveti caiciucuri Michelin Energy. La cele de iarna nu se inatampla absolut nimic si sunt doar niste "turcisme" LASSA pe care le-am ridicat pana la 160 km/h fara nici o problema. Nu stiu de ce, dar am "vaga" banuiala ca pneurile de vara sunt problema, altfel trebuia sa apara manifestarea si iarna. Daca sunt cauciucurile de vara, francezii ar trebui sa se lase de meserie...
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
- Yaz
Nu am Michelin, am niste cauciucuri Sebring luate la SH, nu sunt rele ca am si pe Peugeot 206 tot Sebring si se comporta foarte bine.
-
iavladu
- Numar Inmatriculare: B-???-VLD
Eu am avut problema cu pozitiile , insa la mine nu se aprindea unul . Lam scos , lam schimbat - nimic . Apoi am miscat putin de el si sa aprins si asa a si ramas . E adevarat ca uneori se mai stinge insa tot ce trebuie sai fac e sal misc putin incat sasi gaseasca o pozitie buna .
C4 coupe 1.6i 110cp 2007
- aristotelro
- Numar Inmatriculare: TM-14-BSG
simply the lex scrie:Cu echilibratul se poate face o optimizare si anume :
Mai exact?
Intreb pentru ca la unele vulcanizari spun ca un 5-10 grame pe o roata nu se mai adauga...
Si eu amdescoperit problema cu tremuratul (Anvelope Michelin Energy din 2008), anul asta pentru prima data.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Optimizarea se face daca roata cere mult plumb,gen cum am avut eu pe jante de 17 95 de grame la prima strigare..dupa ce a sucit de cateva ori anvelopa pe janta cantitatea de plumb a scazut undeva la 40-50gr.
Eu cred ca e absolut necesar sa pui indiferent cat de putin.La viteza se va simti o abatere cat de mica.Poate ma insel....
Eu cred ca e absolut necesar sa pui indiferent cat de putin.La viteza se va simti o abatere cat de mica.Poate ma insel....
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
- Silviu Mustata
Si totusi de ce nu se simte tremuratul la gumele de iarna? Echilibrarea se face in acelesi mod indiferent cat de coresct este acesta. Nemaivorbind ca cele de iarna sunt sesizabil mai grele decat Michelin.aristotelro scrie:simply the lex scrie:Cu echilibratul se poate face o optimizare si anume :
Mai exact?
Intreb pentru ca la unele vulcanizari spun ca un 5-10 grame pe o roata nu se mai adauga...
Si eu amdescoperit problema cu tremuratul (Anvelope Michelin Energy din 2008), anul asta pentru prima data.
- fanut
- Numar Inmatriculare: LGR
si mie imi tremura volanul la 115-120 si aveam o janta stramba pe buza interioara se vedea relativ usor ca e stramba deci priviti atent si janta
- Silviu Mustata
Nu cred ca este cazul. deoarece a facut de noua (ianuarie 2010) si face si acum dupa ce am schimbat bieletele (pe garantie la 17000, cam devreme).fanut scrie:si mie imi tremura volanul la 115-120 si aveam o janta stramba pe buza interioara se vedea relativ usor ca e stramba deci priviti atent si janta