zgomot curea accesorii
- Rica
- Marca si model masina: ....
Re: zgomot curea accesorii
Da, o poti face.
Una rin role este mobila.
Una rin role este mobila.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- Asgard
- Marca si model masina: PGT 607
Iti trebuie o inelara, probabil de 15 si o pana sa blochezi rola intinzatoare, si nu in ultimul rand fa-ti un desen cum vine cureaua ca sa stii cum o montezi apoi.byte scrie:Inca nu am reusit sa schimb componentele asa ca as vrea sa fac testul descris de Vlad, asa pentru "experienta".
Puteti sa-mi ziceti cum dau jos cureaua? Este o operatiune pe care o pot face singur in garaj fara scule speciale?
Ai de ales, ori faci operatiunea asta prin compartimentul motor, ori te apuci de demontat roata dreapta si carenajul aferent.
Cureaua arata jalnic, la fel si rola intinzatoare dar nu in ultimul rand si fulia de la AC arata grozanic fiind plina de rugina.
Si daca tot umblii acolo verifica si ambreiajul alternatorului.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Ambreiajul alternatorului? Sau al compresorului AC? Nu am auzit de ambreiaj la alternator.
Byte,daca tot desfaci singur inlocuieste si kitul ca tot umbli,vezi totusi ca nu e o operatie chiar usoara chiar daca pare,nu prea ai spatiu.Arcul intinzatorului de la rola e destul de tare si fa-i o schema cum zice Asgard e binevenita,la sfarsit nu stii pe unde sa o mai bagi
Byte,daca tot desfaci singur inlocuieste si kitul ca tot umbli,vezi totusi ca nu e o operatie chiar usoara chiar daca pare,nu prea ai spatiu.Arcul intinzatorului de la rola e destul de tare si fa-i o schema cum zice Asgard e binevenita,la sfarsit nu stii pe unde sa o mai bagi
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Asgard
Al alternatorului, de fapt ii zice Overrunning Alternator Pulley, si nu stiu in acest caz fulia de ce tip este. El are benzina , eu am diesel si la mine este OAP.
Sunt cateva tutoriale pe youtube care explica foarte bine cum ar trebuie sa functioneze aceasta fulie si cum se testeaza.
Daca imi aduc bine aminte se blocheaza cu o surubelnita alternatorul si se invarte la mana fulia. Nu trebuie sa se invarta decat contrar acelor de ceasornic, daca o face in sensul acelor de ceasornic este dusa.
Daca tot se umbla acolo la accesorii este bine sa se schimbe tot ce este de schimbat, oricum aceasta fulie este peste 200 de lei, iar rulmentul de la AC nu costa mai mult de 45 de lei. Oricum este bine sa verifice cu mana lui ca sa stie sigur in ce ape se scalda si daca nu a mai facut nici una din aceste operatiuni mai bine sa apeleze la service, pt ca cel putin in cazul AC trebuie demontat compresorul si folosita presa pt rulment.
Sunt cateva tutoriale pe youtube care explica foarte bine cum ar trebuie sa functioneze aceasta fulie si cum se testeaza.
Daca imi aduc bine aminte se blocheaza cu o surubelnita alternatorul si se invarte la mana fulia. Nu trebuie sa se invarta decat contrar acelor de ceasornic, daca o face in sensul acelor de ceasornic este dusa.
Daca tot se umbla acolo la accesorii este bine sa se schimbe tot ce este de schimbat, oricum aceasta fulie este peste 200 de lei, iar rulmentul de la AC nu costa mai mult de 45 de lei. Oricum este bine sa verifice cu mana lui ca sa stie sigur in ce ape se scalda si daca nu a mai facut nici una din aceste operatiuni mai bine sa apeleze la service, pt ca cel putin in cazul AC trebuie demontat compresorul si folosita presa pt rulment.
Ultima oară modificat Joi Oct 10, 2013 12:01 pm de către Asgard, modificat 1 dată în total.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Chiar nu stiam de chestia asta cu alternatorul.Oricum alternatorul lui e simplu,aceeasi motorizare o am si eu si nu am asa ceva. 
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Asgard
Nici eu nu stiam, pana nu m-am trezit cu niste smucituri faine in frana de motor de nu stiam ce se intampla.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Este si alternator cu un fel de ambreiaj si sincer nu stiu exact cum functioneaza sau rolul lui.
Oricum Byte sigur nu are acel tip de ambreiaj. Doar la motorul de 180 CP de pe C4 veti intilni asa ceva.
Byte ai grija cu intinzatorul. Nu stiu cit de tare e arcul acestuia la tine, dar ar trebui sa fie destul de tare si la montat nu cred ca o sa poti cu mina libera.
Byte ai grija cu intinzatorul. Nu stiu cit de tare e arcul acestuia la tine, dar ar trebui sa fie destul de tare si la montat nu cred ca o sa poti cu mina libera.
-
byte
- Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ
Stai linistit Vlad ca ati reusit sa ma convingeti sa ma las pagubas ... miercuri merge la mester si se ocupa el. Mi-ar placea sa imi bag mainile pe acolo, insa pare destul de complicat, nu prea am scule si nici timp.
O sa scriu ce a constatat.
O sa scriu ce a constatat.
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
- Rica
Ai mai folosit masina?
Cum mai arata rola si cureaua?
Cum mai arata rola si cureaua?
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
byte
Da, o folosesc cam 20-30 km pe zi. De aratat arata cam tot asa ... a rezistat eroic. De multe ori ma gandesc ca asa sunt facute, cand se uzeaza plang o vreme pana sa se strice de tot
.
TM-11-NDZ
- Rica
La una din masinile avute era recomandata schmbarea curelei si a rolei la 60.000 km.
Cand crezi ca a cedat cureaua?
La 60.326 km s-a dezintegrat.
Noroc ca masina era pe motorina si mai greu, dar am reusit sa ajunga la atelier.
Si tot cam 25-30 km faceam si eu zilnic in oras.
Cand crezi ca a cedat cureaua?
La 60.326 km s-a dezintegrat.
Noroc ca masina era pe motorina si mai greu, dar am reusit sa ajunga la atelier.
Si tot cam 25-30 km faceam si eu zilnic in oras.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
byte
La mine cureaua originala a tinut exact 30 000 km. Am avut noroc ca de obicei ascult motorul si recunosc orice zgomot, asa ca am observat ca incepuse sa se rupa. Cureaua a fost schimbata pe garatie.
Acum am 105 000 si e normal sa trebuiasca schimbata ... rola nu stiu cand ar trebui sa tina, poate mai scriu colegii care au avut aceasta problema.
Acum am 105 000 si e normal sa trebuiasca schimbata ... rola nu stiu cand ar trebui sa tina, poate mai scriu colegii care au avut aceasta problema.
TM-11-NDZ
- Rica
Cam toti producarii recomanda schimbarea curelei, rolei si a pompei de apa o data.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Pompa de apa nu are nici o treaba cu cureaua lui de accesorii.
- Rica
Vlad eu am zis cum fac unii si cum sunt unele kit-uri de reparatie facute pachet.
Nu am zis sa schimbe si pompa.
Scuze daca am gresit.
Nu am zis sa schimbe si pompa.
Scuze daca am gresit.
Ce ciudat!
Ce ciudat!