Schimbare jante+cauciurui de iarna. [senzori de presiune]
-
Alc0
- Marca si model masina: CItroen C4 1.6 HDI, 110CP
Schimbare jante+cauciurui de iarna. [senzori de presiune]
Buna ziua,
De curand am achizitionat un Citroen C4 2006 echipat cu jante originale(aluminiu) citroen si anvelope de vara. Evident ca acum am nevoie de cauciucuri de iarna. Aici intervine problema: Am citit in diverse locuri ca s-ar putea sa existe o problema cu senzorii de presiune daca pun jante de tabla si alte anvelope.
Intrebarea mea e: Cum imi dau seama daca am acesti senzori si cum as putea evita aceasta problema?
De curand am achizitionat un Citroen C4 2006 echipat cu jante originale(aluminiu) citroen si anvelope de vara. Evident ca acum am nevoie de cauciucuri de iarna. Aici intervine problema: Am citit in diverse locuri ca s-ar putea sa existe o problema cu senzorii de presiune daca pun jante de tabla si alte anvelope.
Intrebarea mea e: Cum imi dau seama daca am acesti senzori si cum as putea evita aceasta problema?
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Re: Schimbare jante+cauciurui de iarna. [senzori de presiune]
dezumfla si tu un cauciuc si ar trebui sa-ti dea eroare pe bord...
sau daca dai jos cauciucul de pe janta, senzorul se afla pe valva
sau daca dai jos cauciucul de pe janta, senzorul se afla pe valva
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
Alc0
Si o solutie pentru a-mi putea schinba jantele, in cazul in care am senzori, exista?
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
Eu am mers o iarna cu jante de tabla fara senzori si nu am avut probleme.
O sa primesti o avertizare in bord ca rotile nu sunt monitorizate si atat. Acum ii dezactivez cu lexia cand schimb rotile.
O sa primesti o avertizare in bord ca rotile nu sunt monitorizate si atat. Acum ii dezactivez cu lexia cand schimb rotile.
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
-
Alc0
Din cate am inteles, se aprinde martorul de la ABS. In acest caz, ABS-ul mai functioneaza?
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
Nu se aprinde nici un martor.Ti-am explicat, poti sa mergi linistit o sa te avertizeze aleator ca nu ai rotile monitorizate si atat
Sent from my LG-P920 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P920 using Tapatalk 2
C4 VTS 2.0HDI black
-
Alc0
Ok. Multumesc pentru raspunsuri.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- atenzaC4
- Numar Inmatriculare: CT
Aceeasi situatie se intampla si pe C5!
Doar avertizare si sta aprins Service.
Doar avertizare si sta aprins Service.
De ce Facebook nu are si optiunea de DISLIKE?
-
Alc0
Pana la urma o sa schimb doar cauciucurile. Nu gasesc table second si nu ma indur sa iau unele noi.
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Am patit-o de 3 ori cu senzorii de presiune.
La fiecare schimbare vara-iarna, la vulcanizare mi-au agatat cate unul intentionat sau nu.
Am comandat din UK la 30-40 GBP bucata si apoi la citroen initializare in jur de 80 RON.
Cum te prinzi ca s-au stricat ? Simplu, iti da mesaj la bord de la prima cheie, initial STOP: Roue(s) creuvee(s) adica roti sparte (sa nu te sperii, nu e nimic grav) si apoi periodic mesaj SERVICE: Pression pneumatique non surveille (iar, sa nu te sperii).
Nu e nici o problema, poti sa mergi asa cu ele la nesfarsit daca nu te deranjeaza mesajul si faptul ca nu controlezi presiunea rotilor. Sau te duci si ii dezactivezi cu lexia.
Ca sa eviti acest eveniment neplacut si costisitor te duci sa schimbi cauciucurile la o vulcanizare mai spalata, stai langa baiatul ala si-i spui sa nu bage ranga cand scoate guma, chiar in dreptul valvei (acolo e si senzorul) si sa fie atent cand monteaza noul cauciuc si nu se intampla nimic. Si il mai rogi sa-ti respecte si ordinea montarii rotilor. Succes !
La fiecare schimbare vara-iarna, la vulcanizare mi-au agatat cate unul intentionat sau nu.
Am comandat din UK la 30-40 GBP bucata si apoi la citroen initializare in jur de 80 RON.
Cum te prinzi ca s-au stricat ? Simplu, iti da mesaj la bord de la prima cheie, initial STOP: Roue(s) creuvee(s) adica roti sparte (sa nu te sperii, nu e nimic grav) si apoi periodic mesaj SERVICE: Pression pneumatique non surveille (iar, sa nu te sperii).
Nu e nici o problema, poti sa mergi asa cu ele la nesfarsit daca nu te deranjeaza mesajul si faptul ca nu controlezi presiunea rotilor. Sau te duci si ii dezactivezi cu lexia.
Ca sa eviti acest eveniment neplacut si costisitor te duci sa schimbi cauciucurile la o vulcanizare mai spalata, stai langa baiatul ala si-i spui sa nu bage ranga cand scoate guma, chiar in dreptul valvei (acolo e si senzorul) si sa fie atent cand monteaza noul cauciuc si nu se intampla nimic. Si il mai rogi sa-ti respecte si ordinea montarii rotilor. Succes !
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
Alc0
Multumesc de sfat. Am auzit ca asta se intampla destul de des. O patise si o ruda cu o laguna 2. Oricum, senzorii astia mi se par destul de inutili... Sunt doar ceva in plus care se poate strica.
Daca rotile se amesteca intre ele, senzorii nu o sa mai functioneze cum trebuie sau la ce te refereai cand ziceai de ordinea montarii?
Daca rotile se amesteca intre ele, senzorii nu o sa mai functioneze cum trebuie sau la ce te refereai cand ziceai de ordinea montarii?