Am nevoie de cateva pareri in ceea ce priveste prioritatea de schimbare a kitului de ambreiaj, volantei sau kitului de distributie. Din pacate nu am timp acum sa prezant "soricelul" si disconfortul creat de problema ambreiajului imi cam sperie elanul artistic
So... soricelul meu are un tacanit la relanti care dispare in majoritatea cazurilor atunci cand calc ambreiajul. Sunetul asta a aparut acum cca. 15.000km (masina are 150.000km la bord, sunt intr-un fel primul proprietar si pana acum, Slava Domnului si sa fie tot asa!, nu a avut probleme majore in afara turbinei crapate si rectificate pe la 80.000km). Despre "tacanitul" ala i s-a spus ca nu e urgenta dar imi creeaza un oarece disconfort stiind ca se poate bloca ambreiajul oricand cam de acum incolo. E adevarat, la temperaturi f joase imi intra in iarna 2015/2016 mai greu in viteze, dar doar pana se incalzea putin. Anul asta nu s-a mai intamplat.
Din ce am citit pe forum, ar fi volanta insa daca tot desface ambreiajul ma intreb daca ar fi bine sa schimb tot kitul de ambreiaj (V1) sau doar rulmentul de presiune si volanta (V2)?
In alta ordine de idei, nu mai tin minte exact acum cate zeci de mii de km a fost schimbata distributia si consider ca e timpul si pentru ea (v3).
Financiar, suna cam asa:
Volanta Sachs: 1100lei
Rulment presiune: 80lei
Kit ambreiaj: 900lei
Kit Distributie: 350lei
Montat kit ambreiaj: 450lei
Montat kit distributie: 350lei
TOTAL (-80lei, preturi estimative) = 2.800lei
Neavand la dispozitie bugetul pentru a le rezolva pe toate deodata, am urmatoarea intrebare: voi ce ati schimba prima si prima data daca ati fi "eu"?!
Va multumesc anticipat pentru sugestii