Prioritate schimbare: volanta, kit ambreiaj sau distributie?

lidiabucataru
Marca si model masina: Citroen C4 1,6hdi
Numar Inmatriculare: B39FUN

Prioritate schimbare: volanta, kit ambreiaj sau distributie?

Mesaj de lidiabucataru »

Buna tuturor :)

Am nevoie de cateva pareri in ceea ce priveste prioritatea de schimbare a kitului de ambreiaj, volantei sau kitului de distributie. Din pacate nu am timp acum sa prezant "soricelul" si disconfortul creat de problema ambreiajului imi cam sperie elanul artistic :cry: .
So... soricelul meu are un tacanit la relanti care dispare in majoritatea cazurilor atunci cand calc ambreiajul. Sunetul asta a aparut acum cca. 15.000km (masina are 150.000km la bord, sunt intr-un fel primul proprietar si pana acum, Slava Domnului si sa fie tot asa!, nu a avut probleme majore in afara turbinei crapate si rectificate pe la 80.000km). Despre "tacanitul" ala i s-a spus ca nu e urgenta dar imi creeaza un oarece disconfort stiind ca se poate bloca ambreiajul oricand cam de acum incolo. E adevarat, la temperaturi f joase imi intra in iarna 2015/2016 mai greu in viteze, dar doar pana se incalzea putin. Anul asta nu s-a mai intamplat.
Din ce am citit pe forum, ar fi volanta insa daca tot desface ambreiajul ma intreb daca ar fi bine sa schimb tot kitul de ambreiaj (V1) sau doar rulmentul de presiune si volanta (V2)?
In alta ordine de idei, nu mai tin minte exact acum cate zeci de mii de km a fost schimbata distributia si consider ca e timpul si pentru ea (v3).

Financiar, suna cam asa:
Volanta Sachs: 1100lei
Rulment presiune: 80lei
Kit ambreiaj: 900lei
Kit Distributie: 350lei
Montat kit ambreiaj: 450lei
Montat kit distributie: 350lei
TOTAL (-80lei, preturi estimative) = 2.800lei :hi

Neavand la dispozitie bugetul pentru a le rezolva pe toate deodata, am urmatoarea intrebare: voi ce ati schimba prima si prima data daca ati fi "eu"?! :confused1:

Va multumesc anticipat pentru sugestii :thumbright:
Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Re: Prioritate schimbare: volanta, kit ambreiaj sau distributie?

Mesaj de Madalin1796 »

Distributia. Ca intra mai greu in viteza si patineaza mai merge dar daca crapa cureaua si sare de la punct s-a dus tot motorul.
Cam scump montajul distributiei, ultima oara eu am schimbat distributia la opel si a fost total 550 lei, 350 curea si role + 200 manopera.
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Madalin1796 scrie:Distributia. Ca intra mai greu in viteza si patineaza mai merge dar daca crapa cureaua si sare de la punct s-a dus tot motorul.
Cam scump montajul distributiei, ultima oara eu am schimbat distributia la opel si a fost total 550 lei, 350 curea si role + 200 manopera.
Dupa cum argumentezi - distributia atunci, si celelalte/salariile viitoare! Multumesc pentru raspuns! :)
Ref. la pret manopera: in Vrancea sunt putine service-uri auto (cam 2...) din care sa ies cu garantie/lucrare sau in care sa gasesc mecanici buni. La cei de la care am oferta asta de pret am schimbat un amortizor si discuri+placute fata acum nici o saptamana. Comunicare, manopera, incredere - la superlativ.
Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Mesaj de Madalin1796 »

Cu placere! Asta e ce as face eu, poate altii au alte prioritati. Am crezut ca esti din bucuresti, m-am luat dupa numar.
Daca ai incredere in ei atunci merita pretul mai ridicat decat unul ieftin care sa nu o puna bine.
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
silviu.david
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 e-HDI
Numar Inmatriculare: VN xx DAV

Mesaj de silviu.david »

Fiind din Focșani, poți sa mergi la Pavel pe centura orașului lângă skoda sau chiar la skoda (întrebi de Dan șeful de service) și rezolvi la preturi decente cu factura și garanție.
silviu.david
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 e-HDI
Numar Inmatriculare: VN xx DAV

Mesaj de silviu.david »

Fiind din Focșani, poți sa mergi la Pavel pe centura orașului lângă skoda sau chiar la skoda (întrebi de Dan șeful de service) și rezolvi la preturi decente cu factura și garanție.
Ps și eu tot distribuția o văd primordiala.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Tacanitul ambreiajului la relanti e doar un semn de oboseala, nicidecum un defect major. Ambreiajul ala mai merge mult si bine daca nu ai fonduri sa-l schimbi.
Fa intii distributia, ca aia daca plesneste e cam game over.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

daca distributia a mai fost schimbata o data, de curand, cu piese de origine, nu vad de ce trebuie schimbata din nou. eu prima distributie am schimbat-o la 150.000 km si 7 ani, desi mai puteam merge linitit pana la 180.000 km sau chiar mai mult deoarece cureaua se prezenta inca bine, iar pompa de apa era impecabila. am preferat sa fac operatiunea la citroen, cu piese de origine, unde am schimbat si cureaua de accesorii. pret total, undeva la 1.150 lei. am dat mai mult, dar macar stau linistit inca 150.000 km.

un kit ambreiaj e 560 lei la citroen.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Va foarte multumesc pentru ajutor!! :)

Distributia e prioritara, in mod evident. Ambreiajul - next time. Sa merg la Citroen Focsani e pe lista cu anateme!!
Din cauza unor cabluri (probabil?!) mi se tot arde faza scurta once in a while. Acum doi ani am dus-o la Citroen Focsani sa schimbe becul: manopera, cu becul meu, 50 de lei. In conditiile in care am schimbat becul o data intr-o benzinarie si, pe 5 lei, m-a ajutat nenea care pune bezina... In plus, cei de la C.F. l-au montat atat de prost incat in doua luni s-a topit dulia cu totul si au prins si clemele aiurea (aproape deloc). Concluzia: daca n-au reusit sa schimbe un bec si sa faca in asa fel incat sa nu se mai arda (macar sa-mi spuna ca e o problema si se va tot intampla daca nu fac "asta" sau "asta"), pe Citroen Focsani ii ocolesc strategic... Asta-i viata! :hi
Schimbatul distributiei a va costa cca. 800 de lei (distributie, pompa apa si manopera).
Arian
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0hdi 163CP 2010 BOURRASQUE
Numar Inmatriculare: VS 01 NEO

Mesaj de Arian »

Daca stii sigur ca a mai fost schimbata distributia, nu vad de ce sa o schimbi din nou la km astia. Si eu am schimbat prima data distributia la 145k km si 8 ani, piesele aratau binisor inclusiv cureaua. Daca totusi te hotarasti sa schimbi intai distributia, ia in calcul si cureaua de accesorii si intinzatorul.
Ex: Citroen C4 Coupe 2006: 1.6i 16V, 109CP (VTR) Gri Iceland
New: Citroen C5 Exclusive 2010: 2.0hdi 163CP Blue BOURRASQUE
Filtru Particule Anulat + Stage 2 by Doc (OBDTUNING) la 196CP/144kW/400Nm
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Arian scrie:Daca stii sigur ca a mai fost schimbata distributia, nu vad de ce sa o schimbi din nou la km astia. Si eu am schimbat prima data distributia la 145k km si 8 ani, piesele aratau binisor inclusiv cureaua. Daca totusi te hotarasti sa schimbi intai distributia, ia in calcul si cureaua de accesorii si intinzatorul.
Nu mai stiu sigur cand, asta e dilema. Si nici in cartea tehnica nu scrie nimic, doar pe la motor cica o fi vreun abtibild da'... Dumnezeu cu mila!. Ideea e ca vreau sa o aduc in stare f. buna (soricelul are 10 anisori in decembrie si 150.000km) si vreau sa ma mai plimbe inca pe atat, cel putin :) si vreau sa ii dau un reboot. Ah, si visez sa o transform in masina de colectie a familiei :) . Pentru ca, dpdv al designului, mi se pare o mega-reusita: dupa 10 ani, are tot linie moderna si, in trafic, se distinge in marea masa de masini "la moda"! E un soricel cu personalitate, am zis! :oops:

Stiu eu bine ca distributia (kitul de) contine, oricum, rola intinzatoare si cureaua? :drive
Arian
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0hdi 163CP 2010 BOURRASQUE
Numar Inmatriculare: VS 01 NEO

Mesaj de Arian »

Nu, kitul de accesorii este separat, o alta curea si o rola intinzatoare care angreneaza clima, audio... si altele. Eu le-am schimbat separat, la reprezentanta nu mi-au zis ca trebuie schimbate si astea, si mi s-a rupt intinzatorul imediat dupa ce am schimbat distributia.
Ex: Citroen C4 Coupe 2006: 1.6i 16V, 109CP (VTR) Gri Iceland
New: Citroen C5 Exclusive 2010: 2.0hdi 163CP Blue BOURRASQUE
Filtru Particule Anulat + Stage 2 by Doc (OBDTUNING) la 196CP/144kW/400Nm
lcsongor
Numar Inmatriculare: MS10JEL

Mesaj de lcsongor »

De pe un site din Germania:
Zahnriemen beim Benziner: zw. 120tkm und 160tkm oder alle 10 Jahre
Zahnriemen beim Diesel: zw. 200tkm und 240tkm odr alle 10 Jahre.

eu la C3, 1.4HDI am schimbat la 186k
Citroen C4 Enterprise - 2006, HDI90 Arctic White, my best car ever
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Hello, guys! :)

Am schimbat distributia + curea accesorii+ capac pompa apa we asta si motorul "toarce" acum superb :ya !!
Costuri: kit, curea accesorii, capac pompa - 515lei + manopera, antigel, spray curatare ulei - 400 lei = 915lei.

Ar ramane volanta si kitul de distributie pentru luna/lunile viitoare.

Intre timp a aparut o alta problema: acum aprox. o luna am schimbat discuri si placute fata. Dupa cateva zile de la montare a inceput sa scartaie putin dreapta fata la curbe usoare si, la viteze mici, cu geamul jos, se auzea un zgomot usor, sacadat, ca si cum ar fi fost ceva lipit de roata. De o saptamana a inceput sa tremure la franare la viteze de 80km/h. Au testat-o sambata, in service, si discul dreapta-fata este deja ovalizat la o luna de la montare. Am mers usor cu ea, am facut acel "rodaj" al discurilor, nu am bagat-o prin balti, nu am spalat-o imediat dupa o calatorie lunga, discurile sunt de la bune catre foarte bune (nu mai stiu marca, dar stiu ca cel care mi le-a recomandat este de buna credinta, o cunostinta care are magazinul de piese auto).
Vor fi schimbate, fiind in garantie, dar de la ce poate fi... Dumnezeu cu mila! pentru ca cei de la service nu si-au dat cu parerea in niciun fel. Este a treia pereche de discuri schimbate intr-un an... si cred ca e usor cam mult, nu?!

Citisem pe undeva pe forum ca ar putea fi de la un fel de garnitura si nu mai gasesc topicul pentru a transmite informatia mai departe.

Va rog mult sa ma ajutati! :oops:
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pai, dupa simptomele pe care le descrii, e clar ca-i discul ovalizat, de ce atat de rapid si atat de des, nu stiu... :mrgreen:
Daca le schimbi, schimba-le cu "Ate", atat discurile cat si placutele, incearca de acum incolo sa patrezi reteta aceluiasi brand, atat pt discuri cat si pt placute.
Nu imi amintesc si nu vad despre ce garnitura ar putea fi vorba, alta decat cea de la pistonul etrierului, insa acolo e altceva, in sensul ca, poate pierde lichid, eventual pistonasul nu se va mai retrage si astfel, iti va ramane roata infranata, se va incinge/incalzi.

Cand montezi discuri-placute noi, trebuie atentie ca etrierul sa se miste pe culisoare(cele in care se infileteaza cele doua suruburi in care se prinde etrierul).Placutele de frana sa nu fie blocate in furca, ci sa se miste usor cu mana. Urmeaza o aerisiere a etrierului, si la sfarsit verifici cand iei piciorul de pe frana, sa nu ramana roata blocata/infranata ( masina pe cric ).

Cam atat, have fun :D
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”