Prioritate schimbare: volanta, kit ambreiaj sau distributie?

lidiabucataru
Marca si model masina: Citroen C4 1,6hdi
Numar Inmatriculare: B39FUN

Re: Prioritate schimbare: volanta, kit ambreiaj sau distributie?

Mesaj de lidiabucataru »

simply the lex scrie: Nu imi amintesc si nu vad despre ce garnitura ar putea fi vorba, alta decat cea de la pistonul etrierului, insa acolo e altceva, in sensul ca, poate pierde lichid, eventual pistonasul nu se va mai retrage si astfel, iti va ramane roata infranata, se va incinge/incalzi.
Multumesc pentru informatii!! 8)

Am gasit, cred. Oare astea lipsesc sau ar fi o conditie de prisos in cazul ovalizarii:"inele de centrare la strung cu masuratori pe fiecare roata in parte"?
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Pe de alta parte, vin si intreb: astea-s discuri de frana sau bibelouri de portelan?
Nu sunt atat de chitibusara cu masina dar cand incepe sa tremure iar la franare, dupa ce am schimbat, intr-un an, 3 seturi de discuri+placute, mi se inmoaie genunchii gandidu-ma ca e un fel de abonament la service...

Eu nu inteleg treaba asta cu ovalizarea discurilor daca sunt incinse si dai in balta cu ele: si fierul toporului se caleste de cateva ori (adica se incinge, apoi se baga in apa) pentru a fi mai rezistent. Spun asta in principiu pentru ca eu chiar am avut grija sa le rodez, sa nu dau in balti cu ele, etc.
Oscilez, acum: sa-mi iau discuri sau topor?
longo

Mesaj de longo »

Am patit la firma cu Octavia exact acelasi lucru: am schimbat discurile cu unele ieftine, cele vechi erau ovalizate, si cele noi s-au ovalizat aproape imediat.
Cand le-am reschimbat, nu am mai luat ieftine no name, au trecut sase luni si este OK.
Piesele turnate sunt o arta.
Lehel
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI, 109 CP, 2006
Numar Inmatriculare: HR-22-PAP

Mesaj de Lehel »

Apropo distributie: la C4 din 2006 distributia e pe lant sau e curea? Sa schimbi la 200k km mi se pare imposibil sa fie curea...

Sent from my iPhone using Tapatalk
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

@Lehel: Curea. Are 150.000km si imi amintesc, vag ce-i drept, ca a fost schimbata pe la 70 - 80.000km

Rezultatul testului de franare arata asa.
Am inteles, de la cineva care se pricepe, cum ca cifrele arata ca de vina ar fi butucul...

Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”