TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei

Scrie răspuns
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Exact, dar exact ce pateste Mituc am si eu... Numai ca eu nici nu m-am agitat sa il schimb, pentru ca am inteles ca nu e o problema, cu mai degraba iti modifici tu stilul de mers ca sa nu mai tremure..

Intr-adevar, cand e calda si mergi in coloana, dupa ceva vreme, la plecare, incepe sa tremure... Uneori tremura si in a2a.. Dar daca o inveti si iti dai seama cum se debraiezi e ok ;)

am 33600km.. 'Problema' a aparut la 20k
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Eu nu mai pot suprima tremurul decit daca accelerez tare (tare=peste 2500rpm) si dau drumu mai rapid la ambreaj, ceea ce inseamna ca ajung la 23-25Kmph destul de prea repede. Uneori apare un tremur foarte usor si in treapta a 2-a. La cit de tare tremura mi-e frica sa nu afecteze alte chestii pe acolo, volanta, cutie, etc. Miine tre' sa sun iar la service sa vad ce trebuie facut ca nu se poate asa ceva. Voi solicita in mod clar ca schimbarea sa se faca pe garantie, pentru ca primul ambreaj l-am platit (nejustificat) eu.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

condoleante mituc
sch

Mesaj de sch »

Am pana acum 23 k, deci ma apropii de limita fatidica de 24k, si citind despre problema asta cu ambreiajul incep sa am emotii, pentru ca in ultimul timp am sesizat urmatoarea "problema": cateodata, vibratie usoara a masinii la relanti pe loc, parca mai ales cand masina sta in panta (ceva cam 25%-max.50% din vibratia caracteristica unui diesel la relanti). Insa nu am sesizat sa fie vreo problema la plecarea de pe loc sau la schimbatul treptelor.
E cazul sa ma ingrijorez?
C4 coupe 1,6i
mituc

Mesaj de mituc »

Nu. Aia e altceva. Da ventilatia pe 0 (apasa pe butonul cu morisca mica de pe panoul de clima pina dispar toate palele moristei de pe LCD-ul cu clima) si ai sa vezi ca nu mai tremura deloc. Tremurul asta apare cind incepe sa traga compresorul de aer conditionat curent din alternator/baterie, motorul nu are foarte multa forta la 800rpm (cit e la relanti) si ocazional o sa-l mai vezi sarind la 1000 sau chiar 1200rpm la relanti.

Problema cu ambreajul nu o au toate modelele, doar o mica parte. Din nefericire ele sint si 1.4i si 1.6i. Poate tu nu o ai.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
sch

Mesaj de sch »

Mersi!
Chiar de instructiuni pt a ajunge sa dau ventilatia pe 0 nu era nevoie... :lol:
C4 coupe 1,6i
mituc

Mesaj de mituc »

Am vrut sa fiu sigur ca nimeresti, ai sa fii surprins citi posesori de masini cu diverse dotari meseriase nu le-au folosit pentru ca nu stiu de la ce sint alea si nici nu-si bat capul. Acum ceva timp am intilnit o proasta care m-a facut muci cu otet cind i-am spus ca mi-am luat C4, ca ea si-a luat 307 care e de 10 ori mai bun, la c5-ul lui barba'su nici macar nu se dezaburesc geamurile decit daca apesi explicit pe butoanele de dezaburire (asta pentru ca prostii satului mergeau cu recircularea activata de vreo 15k km, la drum lung se cam sufocau pe acolo dupa vreo 300-400 km dar ieseau la timp din masina :bootyshake: ](*,) ).

Nu ca as fi crezut ca esti din categoria asta de idioti (de obicei posesorii de C4 stiu exact pe ce au dat banii) dar am vrut sa fiu sigur (deformare profesionala :) ).

candymann

Mesaj de candymann »

:lol:
mituc

Mesaj de mituc »

Am reusit ca azi sa-i mai reduc din tremur dind mult mai repede drumu la ambreaj la plecarea de pe loc. E aiurea mai ales la mersul in coloana, ca-i ajung prea repede pe aia din fata. Sper ca miine sa-l rezolv de tot si sa nu mai tremure nici in conditiile in care tremura acum. Sper sa nu-l vindec iar asa de bine incit sa trebuiasca sa scot fum din el cind merg la constatare :roll:

Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

ooo

Mesaj de Mr_kokaa »

Bogdan scrie:Tureaz-o mai mult sau schimba benzina.. Eu patesc frecvent asta cu benzina de 95..
N-are nici o legatura cu ambreiajul...
bogdane , tu ai alimentat cu 95 ? nu mi vine sa cred
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

compresorul de ac nu trage curent din baterie, este legat mecanic la ansamblul motor (adica cu o curea si fulie care are ambreiaj electric)
SQ Advanced 7Ch - de multe locul I si odata locul II , LOCUL IV LA EMMA Eurofinals @ Wels 2008
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
madalin.radu
Bibi Jupanu'
Numar Inmatriculare: B-35-BMA

Mesaj de madalin.radu »

am si eu o problema de genul asta, la plecarea de pe loc in treapta 1, incepe sa tremure ceva pe intre motor si schimbatorul de viteze, imi tremuta si pedala de acceleratie

am fost la ATS pt 3 prbleme, celebra pata pe afisajul central, tremuratul acesta si un bec in bord care se aprinde cand vrea el :D dupa 2-3 ore pierdute pe acolo primesc masina si ma duc in parcare la Metro sa vad daca mai am probleme, normal ca nu a fost rezolvata nici o problema,ma intorc la ATS si bag iar masina pe rampa, intr0un final cica tremuratul este de la conul de evacuare si ca trebuie comandata piesa........, dupa 2 saptamani vine piesa si ma duc sa o schimb dar degeaba... face la fel. Am facut ceva scandal pe la ATS si Citroen Romania incat a ajuns sa se ocupe de mine direct seful de service Marian Giogu care pana la urma a constatat pata de LCD si a reusit sa puna pe cineva sa-mi faca becul de la bord dar pentru tremuratul acela nu au gasit nici o solutie, am chinuit masina cu ridicat pe rampa-proba in jurul ATS de vreo 4-5 ori si tot degeaba "NU STIM DE LA CE ESTE " . Oare sa fie tot ambreiaj ?
LOCUL 1 / 23.11.08
C4 coupe 1.6 16v 110 ponei, VTR negru
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

:happy1: dap...
sebi

Mesaj de sebi »

din pacate mi-a aparut si mie acest tremurat pe la 11-12k... acuma fac imediat 15k si cand o duc la revizie o sa le zic si de problema asta.
are dreptate mituc cand zice ca problema asta se poate rezolva daca esti mult mai precaut cand schimbi vitezele, dar nu cred ca toti cei care au problema asta nu stiu sa schimbe vitezele. si nu mi se pare normal sa faci din condusul masinii un adevarat ritual. e evident ca problema nu apare din cauza stilului neadecvat de condus. in fine...
pana la urma a reusit cineva sa rezolve problema in service pe garantie, pt ca nu mi se pare normal sa platesc eu acuma 800 de lei sa imi schimb ambreajul.
m0rpheus
Numar Inmatriculare: B 69 GCB

Mesaj de m0rpheus »

Si mie imi tremura la plecarea de pe loc si ma dispera. Dar am si eu o intrebare .. Ce se poate intampla de la tremurul asta? Te poate lasa masina in drum deodata?
@Mituc, tu cat timp ai mers cu tremurul ala (de la constatare pana la schimbat ambreiajul)?
C4 Berlina Champion, 1.6i 16V 110CP Negru Obsidien B 69 GCB

Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”