Utilizare Cutie de Viteze - 1.6i 16V 110CP - BVM5

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

SAMmy scrie: - treapta I e tricky la viteze mai mari de 9Km/h...
- nu prea pot sa schimb a I-a -> a II-a liniar...
In ce sens e tricky?
Pentru rezolvarea la a doua problema de mai sus, daca nu mergi in coloana ci vrei sa prinzi viteza mergi in treapta 1 pina la 23-25Kmph si da-i a doua acolo.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

cred ca se refera la faptul ca nu poate retrograda in prima treapta la o viteza mai mare de 9 km/h. Lucrul asta il confirm si eu. Nu intra de niciun fel
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ba intra daca insisti...mai cu tupeu, pana nu caraie...:D...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

Si la mine intra greu insa intr-adevar daca o "gadil" un pic se rezolva... :lol: plus ca daca merg foarte incet, nu stiu...sa zic cu 2-3 Km/h pe bord, intra foarte curat...adica nu simt nici un fel de rezistenta... ce sa mai, intra mai usor decat atunci cand cuplez tr I oprit... :shock:
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

deci singura dificultate este la viteze mai mari, cand vrei sa retrogradezi in tr1, nu te lasa. inteleg la 40kmh, dar si la 15kmh sa opuna rezistenta nu e ok. oricum masina e construita pt omul obisnuit, lejer, nu cu valente sportive. adica pana si sistemul ala economy e "idiot proof". mie mi se pare intr-un fel ok, ca sa nu am surprize ca ma lasa bateria (nu punem la socotela bateriile mai putin functionale care au venit la unii dintre noi cu masina noua) doar ca am avut chef de mai multa muzica. e streseant oarecum.
oricum TUX a ta se tine bine, doar cu acel greieras...eu vin in urma ta cu probelemel avand doar un esapament scartaitor pe care nu am timp sa il repar

mituc

Mesaj de mituc »

cosminnuss scrie:cred ca se refera la faptul ca nu poate retrograda in prima treapta la o viteza mai mare de 9 km/h. Lucrul asta il confirm si eu. Nu intra de niciun fel
Lasati mina moale. Daca impingi si vezi ca nu intra slabeste presiunea asupra levierului dar continua sa insisti pina reuseste selectorul din cutie sa nimereasca gaurile de pe pinion.

Masina asta e ca o femeie, sa-mi bag picioarele daca nu! :shock: Daca esti prea brutal incepe sa scinceasca si sa bata din picioare si eventual te lovete si in .oaie :violent1:. Cum devii blajin... cum inchide ochii si-ti intinde boticul cu un zimbet larg pe el.. :lovestory:

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

Asa este, daca tin schimbatorul inspre prima treapta, pana la urma intra, insa asta doar la viteze mai mici. La o viteza de 12-15kmph nu am reusit sa o conving
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

am convins-o si la 25-30kmh...fara sa oracaie, dar daca tre sa intre, "intra o data :evil: schimbator de viteza"

SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

T.rac3Er: cu zcuzele de rigoare

Ma rog, ideea e urmatoarea...
1. Daca vreau, o bag intr-a I-a si la 20Km/h, dar mi se pare nasol sa insist prea mult cand vad ca ea nu vrea si ma doare inima, asa ca a I-a doar sub 10Km/h...
2. Cutia are un sweet-spot pentru fiecare schimbare de treapta de viteza, dar uneori nu poti sa astepti sweet-spot-ul ala...
De exemplu, pe la 5Km/h intra intr-a I a de zici ca e Mazda MX-5 - cea mai tare cutie de viteze pe care am incercat-o...
3. In mers normal, nu sportiv/agresiv, la accelerare, trecerea a I-a to a II-a nu e smooth oricat m-as stradui
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
walleye

Mesaj de walleye »

bre oameni, voi de dubla debraiere n-ati auzit? normal ca nu intra intr-a intiia cu arborii rotindu-se unul la turatia de ralanti si celalalt la turatia corespunzatoare vitezei de inaintare. voi vreti sa faca sincroanele ce-ar trebui sa faca ambreiajul, si la fel de repede. nu se poate! potriviti turatiile din acceleratie si puteti schimba vitezele foarte lejer si fara sa folositi ambreiajul.
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

oare problema asta este la toate masinile!? Sigur nu! Mama mea are o amarata de skoda fabia si merge schimbatorul ala fantastic. Fara noduri, fara probleme. E de vis. Normal ca e frustrant... :x
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Depinde cum sunt facute... apre exemplu, la BVM5 e super simpla dpdv tehnic... e clasica... adica:

- disc selector, sincroane cu zimti, 3 axe pinioane etc (detalii pe www.howstuffworks.com)
- treptele I si R nu sunt sincronizate, so, de-asta nu intra din treapta a II-a in treapta I
cand viteza e mai mare de 9Km/h (nu recomand fortarea)
- la R difera profilul dintilor, astfel fiind rezolvata protectia la cuplarea R cand auto se deplaseaza inainte
(la viteze ff. mici se poate dar pentru cine a incercat a simtit cuplarea violenta si ne-naturala)

Daca vreti sa aflati viteza la care se poate cupla o treapta de viteza fara actionarea ambreiaj-ului,
aceasta se situeaza undeva in jurul valorii vitezei cu care masina ruleaza in treapta respectiva fara actionarea acceleratiei...

La mine e de cca. 9Km/h pentru treapta I (see a pattern emerging here...),
cca. 13Km/h pentru a II-a si de aici nu le mai stiu exact...

Pentru satisfactie maxima however, la cuplarea in retrogradare se recomanda generarea
unui "acceleration blip" - apasare scurta a pedalei de acceleratie prin care se urmareste
marirea pentru moment a turatiei, astfel incat ambele angrenaje sa fie in decelerare la cuplare...

De-asta masinile de curse in decelerare fac vruuum, vruuum, vruuum... e o tehnica "heel and toe braking"...

Masinile sport-luxury mai noi de genul Lexus IS-F, genereaza automat aceste blip-uri,
pentru a oferi performanta sporita si senzatii tari de cursa chiar daca pilotul e varza
si conduce masina respectiva ca pe una fara valente sportive...

La masinile noastre however este greu de obtinut un 'acceleration blip', pentru ca exista 'throttle-lag'...
adica exista un scurt delay intre momentul actionarii acceleratiei si cresterea efectiva a turatiei,
iar la release, turatia scade treptat si nu instantaneu, fiind ECU controlled...

Usor OFF:
cosminnuss scrie:[...]o amarata de skoda fabia si merge schimbatorul ala fantastic. Fara noduri, fara probleme[...]
Cu cat masina este mai mica - a se citi usoara, si mai putin nervoasa - a se citi puturoasa,
cu atat este mai usor de creat o cutie de viteze smooth pentru aceasta, dar hai sa vedem:

- cu siguranta VAG are alta tehnologie pentru sincroane, nu cu zimti ci pe profil conic,
rezulta smoothness, dar e mai complicat sa aplici sistemul asta la o masina grea,
profilul conic are un indice de rezistenta asigurat de forta de frecare care poate fi invinsa de alte forte,
dar exista si sisteme mai complexe (vezi audi sport, mazda, honda)

- cu siguranta skoda mamei tale nu are treptele a II-a, a III-a si a IV-a atat de lungi,
treptele scurte sunt de obicei mai smooth decat treptele lungi, de exemplu,
a II-a la BVM5 pe VTR 1.6i 16V merge de la cca. 13Km/h pana la 70Km/h, a IV-a la BVM5
pe VTR 1.6i 16V merge de la cca. 39 Km/h pana la 150 Km/h... very very long!

Asta e! Citroen BVM5 e mai putin tehnologica, iar BVM6 nu e departe, ceea ce presupune
mai mult skill din partea soferului, dar ganditiva la partea pozitiva a acestui fapt, si anume ca,
sunt oameni pe lumea asta care cumpara masini clasice de multe zeci sau poate chiar sute de mii de euro
pentru a putea experimenta placerea condusului unui automobil echipat cu o cutie de viteze clasica, cu frana directa
si directie neasistata... ;)
Ultima oară modificat Mie Apr 04, 2007 10:24 am de către SAMmy, modificat de 2 ori în total.
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

la mine nu intra usor a II a cand turez mai mult a I a, adica ~5000rpm, caraie, o las sa se calmeze si dupa intra ok.
a mai patit-o careva ?
C4 Gri Iceland, 1,6i 16v, 2006
B-29-JES
mituc

Mesaj de mituc »

costin scrie:la mine nu intra usor a II a cand turez mai mult a I a, adica ~5000rpm, caraie, o las sa se calmeze si dupa intra ok.
a mai patit-o careva ?
La mine intra brici. Poate pentru ca am fost domol cu ea pina acum. Adica intra si in treapta 1 din 2 si in 2 din 1 la turatii mari. Din 2 in 1 intra fara sa fac dubla ambreere. Daca la tine ciriie poate nu apesi suficient pedala de ambreaj, sau poate chiar si cind e apasata maxim nu decupleaza complet. Sau nu duci levierul pina la capat, si se chinuie selectorul sa prinda gaurile dar sare.

Oricum, dubla ambreere ajuta sa aduci discul de ambreaj cam la aceeasi viteza de rotatie cu volanta si asta poti sa faci foarte simplu (e chiar recomandat iar eu asa fac _mai ales_ la turatii mari) accelerind dinainte de a cupla ambreajul cam pina la turatia la care ar trebui sa ajunga in cuplare completa. Axele cu pinioane oricum sint cuplate permanent iar selectorul/selectorii din cutie nu se prea invirt mult timp dupa ce ai dus cutia in punctul mort.

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

costin scrie:la mine nu intra usor a II a cand turez mai mult a I a, adica ~5000rpm, caraie, o las sa se calmeze si dupa intra ok.
a mai patit-o careva ?
Asa am patit si eu la inceput, si mi-am dat seama ca nu apas ambreiajul cum trebuie. Acum nu mai am problema asta. E neplacut sa pleci in forta si sa iti caraie cand schimbi a II a :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”