Pai la cat spatiu este in fata motorului ar trebui sa intre.
Cine ti-a zis tie ca vorbesc din filme??? In primul rand eu nu vorbeam de o simpla resoftare la un motor turbo. Ca ai tu 2-3 prieteni cu aceasta motorizare este problema ta, dar sa spui ca la 350CP pe un 1.8T nu crapa nimic este o prostie. Ai vazut cum arata un bloc motor spart sau un piston facut bucatele? Pana la urma ce legatura are 1.8T cu 1.6i??? De unde ai tras tu concluzia ca motorul de 1.6i este perfect pentru turbo si nu mai trebuie sa schimbi nimic la el?basy scrie: Eu nu vorbesc din filmele cu politisti texani, vorbesc de prieteni pe care ii stiu bine si stiu masinile respective, pot sa iti zic ca una este 4x4 si cate plecari si-a luat masina aia si cum s-a mers cu ea nu vrei sa stii, singurele probleme pe care le-a avut au fost sincroanele din cutia de viteze, omul schimba ft agresiv(are urme de pumn pe bord) si are short shift, si momentan softul cred, care da balarii ca masina merge impecabil dar nu pleaca cum trebuie. Alta este dauna totala acum si singura problema pe care a avut-o a fost ca dupa niste experimente nereusite a ars un ECU si daca mai vrei iti mai pot da inca 2 exemple de cunostinte mai indepartate asa ca stiu cu ce se mananca acel 1.8 T.
Cat priveste ranforsarile explica-mi si mie cu ce e mai bun unul cu piese de performanta si unul "ranforsat".
Primele piese care cedeaza la 1.6i cu turbo aftermarket sunt pistoanele si bielele. Nu cred ca vreti sa vedeti cum arata o biela rupta iesita prin blocul motor sau sa va ganditi cat ar costa reparatia.
@aiurica: da m-am referit la blocul motor insa putem lua in calcul pistoanele si bielele, care difera la un motor turbo.