probleme service diesel

Scrie răspuns
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

probleme service diesel

Mesaj de cisu »

Ajutooooor!
am un injector intepenit in chiuloasa (se mai rasuceste dar nu iese), motor 1,6 hdi...
-la service Cartec Pitesti si Pro Motor Valcea (ambele agreate Citroen-distribuitori) nu au extractor de injectoare si le scot cu ranga sau prin demontarea galeriei de admisie si chiar a chiuloasei!!!
Stie cineva unde au (presa) extractorul de injectoare impus de constructor, sa pot scoate injectorul fara sa faca aia motorul varza???
Am sunat de 3 ori la Citroen Romania sa imi rezolve problema .... si promisiuni, promisiuni si atat! Nu m-au contactat de o saptamana...
Ce sa fac???
:help
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Mihay
Supermoderator

Re: probleme service diesel

Mesaj de Mihay »

nasol ce ti se intampla...eu personal n`am auzit de asa ceva. Incearca la serviceurile specifice injectoarelor...gen Bosch prin Bucuresti.

@Bogdan98 ar putea sa`ti dea un sfat
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

cisu scrie:Ajutooooor!
am un injector intepenit in chiuloasa ...la service Cartec Pitesti si Pro Motor Valcea ..... le scot cu ranga ........
:shock: Cu ranga?????? De unde stii? :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

Din pacate nu exista niciun extractor de injectoare.
injectorul era blocat din cauza ruginei.
Ai uitat sa mentionezi faptul ca injectorul 3 a fost scos "fara extractor" si a fost testat pe banc.
Cel mai simplu e sa intri si sa terfelesti munca unor oameni care au incercat sa te ajute.
Cu prietenie,
Mugurel
DS3 1,6HDi 92CP
candymann

Mesaj de candymann »

mugurel scrie:Din pacate nu exista niciun extractor de injectoare.
injectorul era blocat din cauza ruginei.
Ai uitat sa mentionezi faptul ca injectorul 3 a fost scos "fara extractor" si a fost testat pe banc.
Cel mai simplu e sa intri si sa terfelesti munca unor oameni care au incercat sa te ajute.
Cu prietenie,
Mugurel
si uite cum aprobam pe oricine care sare si vomita pe tot ce tine de marca si de serviciile marcii fara sa tinem cont ca nu toata lumea e cum se spune. dar... nah... asta e romanul. facerea de bine este f...re de mama.
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

cati kilometri are masina? ai luat-o de noua?

@mugurel: cum ajunge rugina acolo si ce se poate face ptr a preveni asta?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

Mesaj de baty_san »

mey tu esti ruda cu anakonda???? :ok :ok
Don't steal...goverment hates competition!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

:ok :ok :ok
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

chainsaw scrie:cati kilometri are masina? ai luat-o de noua?

@mugurel: cum ajunge rugina acolo si ce se poate face ptr a preveni asta?
Masina era un SH de 124000km luata cu 6000 euro.
Rugina in general provine de la prezenta apei. De obicei prinde pe suparafata injectorului si in contact cu aluminiul chiulasei, face o chestie ca magiunul, adica de spart cu dalta.
Ca prevenire, vad ca excludere spalarea motorului.
DS3 1,6HDi 92CP
cisu

Mesaj de cisu »

Mugurele, prietene, multumesc pentru ajutorul dat. Injectorul 3 a fost cu greu scos, e adevarat, si adevarat e ca am platit manopera fara sa comentez.
Dar daca ai sa citesti manualul de reparatie si daca te uiti putin si pe net ai sa vezi ca exista un extractor de injectoare impus de catre producatorul masinii pentru service! :!: Si mai exista si truse pentru extras injectoare diesel, care se adapteaza la mai multe tipuri de injectoare... :idea:
Degeaba ati vrut voi sa ma ajutati, si nu neg asta, dar daca nu aveti scule.... :(
M-am oferit chiar sa cumpar eu extractorul si sa vi-l donez!!! Asta pentru ca nu accept demontarea chiuloasei pentru a schimba un injector!!! M-am interesat si la Citroen fr. si acolo nu exista astfel de probleme, cu lipsa sculelor!
Oricum iti pot da schema cu datele de constructie a unui extractor artizanal, adaptat la C4, pe care l-am facut intre timp. Singur! Si e functional...
Trebuie spus ca baietii de la Pro Motor si-au dat toata silinta... n-am nimic cu ei... doar ca in Romanica '' merge si asa'' cu ranga!
Este inadmisibil sa accepti manopere de zeci de milioane lei si cu riscuri pentru motor, daca nu e nevoie de ele ( sau mai bine zis, e nevoie pentru ca patronu' nu investeste in scule! )
Daca te duci la dentist, iti taie obrazu' sa-ti trateze un dinte si apoi te trimite la chirurgie estetica sa-ti refaca fatza???
Cam asta e si cu demontarea injectoarelor intzepenite, fara extractor!!!
S-auzim de bine!
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

mai canymann,
sa vezi ce o sa vomiti tu cand o sa-ti ia masina la ciocane ore intregi fara rezultat, sau mai bine zis sa pleci 60 de km in 3 injectoare pana acasa cu ''motorasu'' aprins la bord.
-daca vrei sa te convingi de faptul ca e obligatoriu sa se foloseasca extractor de injectoare si ca ele exista, da un search pe net cu google si ai sa te convingi!!!
Cat priveste virulenta cu care reactioneaza mugurel, ma determina sa fac o plangere la OPC zilele viitoare pentru injectorul stricat (nu mai functioneaza de loc si se vad urmele de ciocan pe el).
Am facut deja o sesizare la Citroen Romania, dar nu se grabesc sa raspunda (nu le-am cerut decat sa-mi spuna la ce service sa duc masina pentru a scoate injectoarele '' cum scrie la carte'' !
Au fost tare incurcati de treaba asta...
Da, masina are 125400km, e sh, luata cu 6100E, esp, 6 aibaguri, clima bizona, motor 1,6 hdi, 109cp, an 2005...
Am de gand sa o ''restaurez'' dupa 4 ani de folosinta, sunt dispus sa bag 2000 de euro in ea, dar nu pe ore de manopera inutile, doar ca sa dau de lucru la service... noroc ca am alta masina de zi cu zi... asta e a doua... sper sa devina prima!
iti doresc sa nu ai nevoie de vizite in service...
Vreti sa va mai spun cat m-a costat inlocuirea placutelor de frana, fata/spate, toate filtrele, etc. facute ''acasa'' ? 30 % din devizul estimativ Citroen !!! - am luat un injector de la Peugeot (acelasi tip) cu 1400 lei fata de 1790 lei la Citroen !!! :applause :!: :wink:
Pont : gasiti piese pt. C4 la orice service Peugeot, cu 20 % reducere fata de pretul Citroen!!! Si sunt si amabili... Sa nu va aud ca pt. voi banii nu conteaza...
( hmmm....)
candymann

Mesaj de candymann »

1. eu nu am sa imi iau masina sh pentru ca am nevoie de garantie.
2. dc voi ajunge sa am probleme de genul asta cu masina mea, care este inca in garantie, atata am sa stau pe capetele lor pana le vine acru. daca o scot cu ranga sau cu levierul sau cu tractorul este problema lor pt ca am garantie.
3. nu am sa imi iau masina sh.
4. nu am sa imi iau masina sh.
5. nu am sa imi iau masina sh.
cisu

Mesaj de cisu »

era candymann... nu ma ducea punga pentru a doua masina ...noua! (sau mai bine zis nu merita)
Dan pasare: Stiu ca nu au extractor pt. ca baietii sunt corecti si spun (daca ii intrebi, dar asta presupune sa fi informat in prealabil, dar daca nu ai ''prealabil'', merge si de pe net... :lol: )

Am avut 5 masini pana acum, una de noua, si cu toate am umblat prin service (revizii, intretinere, etc... ) Daca aflati cum sta treaba cu service-ul ... :cry:
Am prieteni ingineri AR si pana acum ne demontam impreuna motoarele... si mai si reuseam sa le facem sa mearga... (de, nu erau Citro!!!) dar nu foloseam niciodata ciocane si ranga unde era treaba de scule speciale...
ia vezi p-aci: http://www.alibaba.com/product-gs/21036 ... image.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ia vezi ce scule au baietii astia: http://www.diesel.kalisz.pl/narzedzia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Daca am fi mai atenti la ce se intampla si mai exigenti, tazra asta nu s-ar mai duce de rapa !
:!: Am un prieten caruia i-au spus la Ford Romania ca il costa reparatia 8-900 de euro pt. o ''chestie la turbo'' Stiti ce a facut omu'? a carpit-o si a facut-o in Germanica cu 150 de euro, in 4 ore, cu programare prin telefon din Romanica ! Mare curaj pe el, dar tot pleca sa ia o masina!!!
Iar lui mugurel sa-i uram vazare buna la Citro !!! ca asta face... asa ca va dati seama cat e de obiectiv.
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Mai are cineva incredere in mugurel: " din pacate nu exista niciun extractor de injector'' :^o
va puteti convinge pe link-urile date mai sus...
( hmmm....)
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Da, eu.
Ai vrea ca serviceurile sa se doteze de pe alibaba.com ? :ok
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Scrie răspuns