Tester frane - interpretare rezultat

Scrie răspuns
lidiabucataru
Marca si model masina: Citroen C4 1,6hdi
Numar Inmatriculare: B39FUN

Tester frane - interpretare rezultat

Mesaj de lidiabucataru »

Buna tuturor! :hi

Am deschis subiectul aceste intr-un alt topic dar nu am primit niciun raspuns pana acum.
Povestea este cam asa: acum o luna am schimbat discuri+placute frana fata.
La cateva zile dupa (sa fie o saptamana), din directia rotii din dreapta se auzea un zgomot ca si cum ceva ar fi lipit de cauciuc si se lovea de asfalt (?) la rulare. La virari dreapta - se auzea un mic zgomot care nu deranja.
Acum o saptamana aprox. masina a inceput sa tremure la frane intre 70-80km/h.
In aceeasi zi am fost la un service pentru echilibrarea rotilor (sa eliminam varianta asta). Cand sa dea jos prezoanele cu antifurtul - unu s-a rupt in disc, iar un altul avea filetul mancat.
Sambata ce tocmai a trecut am bagat masina in acelasi service in care am schimbat discurile pentru schimbare distributie si i-am rugat sa faca si un test de frana. Rezultatul este atasat, pe vorbe ne-au spus ca discul dreapta-fata este ovalizat din cauza materialului din care este facut. Discurile nu sunt no name, vanzatorul m-a asigurat ca sunt din gama "de la bune catre foarte bune". Am cutia acasa (alt oras), nu mai stiu numele exact.

Intrebarea mea este: fiind al treilea set de discuri+placute schimbate intr-un an, se pot ovaliza sub influenta altor componente uzate/stricate ale masinii?

Cei de la service au raspuns ca nu, ca masina e super ok in rest dar deja nu mai suport sa le tot schimb si le schimb pentru ca mi-e ca se strica si altele din cauza astora. Inteleg ca e robotel, dar chiar racheta nu e sa nu ii poata da nimeni de cap...

PS: service-ul e bun si el, zice-o vorba...

:help

Va multumesc

Imagine
silviu.david
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 e-HDI
Numar Inmatriculare: VN xx DAV

Re: Tester frane - interpretare rezultat

Mesaj de silviu.david »

Ca de la focșănean la focșănean la ce service ai dus mașina? In cine ti-ai investit încrederea? Dacă ai factura la piese și factura la manopera mergi la vânzătorul discurilor și cere sa le schimbi pe garanție!
Nu are Cum în 2 -3 săptămâni sa se ovalizeze discurile. Doar dacă îți rămâne vreo plăcută blocată pe disc și apoi putina apa și sunt tare gata.
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Speli masina imediat dupa un drum lung?
La mine spalarea se face la primul drum dimineata, primul drum fiind la spalatorie.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

E important, discurile ce marca sint?
Cind s-au inlocuit discurile s-au curatat butucii sa fie lumea sigura ca discurile stau perfect plane pe ele? S-au gresat culisorii etrierilor?
Nu poti da jos de pe masina niste discuri uzate in virsta de 50 de ani si sa pui altele noi care sa se ovalizeze dupa 5 minute, nu exista asemena coincidente. Asa la prima vedere eu zic ca frizerul ala care ti-a montat discurile mai are de bagat in el ceva mamaliga pina sa devina mecanic. Evident, sint sanse sa gresesc, nu te baza pe asta, e posibil intr-adevar ca discurile sa fie prastii, sau pur si simplu sa fi facut tu ceva (spalat masina cu discurile fierbinti, stat apasat pe frina la semafor minute intregi dupa ce discurile au fost incinse, sau ai luat o balta cu discurile incinse, etc). Dar tot imi vine greu sa cred ca obiceiurile pe care le ai au tinut discurile vechi plane pina au trebuit date la fier vechi si astea noi dupa citiva metri sint deja 8.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Buna!
Azi dimineata au fost schimbate discurile de frana cu altele noi, in garantie.
Test ovalizare: dreapta 28%, stanga 8%. Probabil ca la procentajele astea dardaie la franare la 80km/h, la procentaje mai mari ale ovalizarii, ma gandesc eu, dardaie si la viteze mai mici.
Marca discurilor: Ferodo (si a celor care s-au ovalizat abia dupa o luna si a celor noi). Sper ca, de data asta, baietii care fac importurile sa-mi fi lasat discurile Ferodo in cutia de Ferodo...
Cauza ovalizarii: calitatea proasta a materialului din care sunt facute.
Cei de la reprezentanta au cautat-o peste tot si nu exista alt viciu (gen: urmari fizice ale intratului in vreo bordura, etc.) si spun ei ca, daca ar fi existat vreun viciu, s-ar fi dus discurile in primele zile.
Daca si astea se duc dupa nici o luna, am decis sa cumpar un set muult mai bun, evident.

Recomandari?

PS: "frizerii" care au montat discurile anterior au strans atat de bine prezoanele incat mi-au distrus 3 dintre ele (doua blocate si unul cu filetul tocit) si au mai ramas si alte surubele infipte prin butuc... umbla vorba prin Focsani ca cei de la S. B. fac asta intentionat in ultimile luni: adica iti monteaza intentionat gresit acareturile pe masina pentru ca ele sa se strice si sa te intorci tot la ei sa ti le repare... Sa se intalneasca hotul cu prostul, cum ar veni, intelegeti? :))

Va multumesc :)
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Buna,

Dupa cateva schimburi pt aceeasi problema, eu ajunsesem la Ate, iti recomand sa iei si discuri si placute aceeasi marca, nu o sa iti para rau, vei vedea.

In ceea ce priveste filetele stricate, e cam nasol, nu sta cu ele asa, schimba butucul( implicit rulmentii vor trebui schimbati, pt ca nu mai ies intregi) sau ia portfuzete cu totul din dezmembrari.

Nu te apuca sa refaci filet sau d-astea, e carpeala :hi
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

simply the lex scrie:Buna,

Dupa cateva schimburi pt aceeasi problema, eu ajunsesem la Ate, iti recomand sa iei si discuri si placute aceeasi marca, nu o sa iti para rau, vei vedea.

Si placutele sunt tot Ferodo

In ceea ce priveste filetele stricate, e cam nasol, nu sta cu ele asa, schimba butucul( implicit rulmentii vor trebui schimbati, pt ca nu mai ies intregi) sau ia portfuzete cu totul din dezmembrari.

Se pare ca au reusit sa le scoata cumva, nu stiu prin ce metoda, si le-au si inlocuit.

Nu te apuca sa refaci filet sau d-astea, e carpeala :hi
Am nevoie de un brat stergator luneta si o antena. Ai asa ceva? :) Mersiii!
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pt coupé nu mai am stergator, antena cred ca gasim :)
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
lidiabucataru

Mesaj de lidiabucataru »

Buuun! :ya

Ai pm
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”