Vaca cu 6 viteze

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Vaca cu 6 viteze

Mesaj de mituc »

Gata, au ajuns jantele pentru rotile de vara.

La primire, citeva surprize:
ImagineImagine
...cele comandate de mine fiind 18x7.5 :)

Insa, iata rasplata asteptarii si cautarilor indelungi:

ImagineImagine

Jantele sint SSR Type-F (Flat Face), sint forjate, la dimensiunea de 7.5x18 cintaresc cam cit niste OZ alleggerita la 8x18 (care nu-s forjate), deci au cam 7.9kg (17.4lbs). La pret, cu tot cu transport din state, taxe vamale si transport bucuresti-iasi am iesit la pretul unor oz alleggerita cumparate din romania (pretul de lista era vreo 620$, eu le-am luat cu putin peste 350$ ca erau cu discount baban, si vad ca acum alea 8x18 care erau 469 acum sint 299!!). Singura chestie e ca mi-ar fi placut sa aiba culoarea antracit, si astea nu erau disponibile decit negre si argintii. In schimb sint forjate :)

Si iata si capacele primite din UK acum vreo 2 saptamini, cei de la tirerack nu aveau pe stock capace:
ImagineImagineImagine

Capacele au o carnitura de cauciuc, ca sa scot capacul de pe janta a trebuit sa folsesc coada de lemn de la un ciocan (noroc ca sint de metal si pe interior, si emblema aia lucioasa de plastic nu a avut deloc de suferit).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Pai si crezi tu ca se compara SSR cu OZ ?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

sa le stapanesti sanatos :ok deci pana la urma cat sunt 8x19;7.5x18 sau 8x18 ca parca am vazut toate dimensiunile astea in poze :mrgreen: gume nimic?
mituc

Mesaj de mituc »

7.5x18, ET48, 5x114.3.
Pneurile nu stiu daca vor fi yokohama advan sport (de care am avut si pe 17" si care-s foarte bune), pirelli PZero sau michelin pilot sport 2 (cel mai probabil).
Daca ramin la yokohama advan sport e posibil sa ramin si la dimensiunea stock, 215/45/zr18, altfel ma duc la 225/40/zr18.
Deese scrie:Pai si crezi tu ca se compara SSR cu OZ ?
Adica SSR is mai proaste sau mai bune?

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Mai slabe.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
mituc

Mesaj de mituc »

Ok. or fi. Insa la aceeasi greutate dar forjate nu au cum sa fie mai proaste. Apoi cauta pe net sa vezi cine e SSR/Tanabe :) Poate intelegi despre ce e vorba. Apoi, daca e sa comparam pretul de lista a lui ssr typeF si a lui oz alleggerita la aceeasi dimensiune s-ar putea sa fie un motiv pentru care SSR-urile costa dublu. Si mai explica-ne motivul pentru care jantele OZ sint folosite preponderent pe strada (mai putin superturismo WRC), pe cind SSR/ASA au multe folosite in competitii de drift unde stim cu totii ce tensiuni sint puse pe roti (de ce nu folosesc aia OZ? :) ).

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

off astia cu japoneze ( mai e unu cu hyundai) ati innebunit acum si cu jantele japoneze ::P . Indubitabili cei mai buni,mari,etc etc producatori de jante sunt Oz si BBS . Lupta e intre ei . A ca mai apare cate o firma ca SSR si restul care fac o treaba f buna e altceva , insa deocamdata in F1 se merge cu oz si bbs, wrc exclusiv Oz, Le mans, Dtm, Fia Gt, Indy Car , Dakar etc in toate predominant sunt cei 2 mari producatori . Ce zici or stii astia ceva?
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Superbe sa le stapanesti sanatos mituc :hi ....cred ca vor arata ffff bine pe masina :ya ...nu mai vine primavara asta mai repede ::P
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
mituc

Mesaj de mituc »

Ok, e vorba despre jante de strada, desi intimplator modelul asta typeF sint folosite si in alte parti: http://www.ssr-wheels.com/motorsports/" onclick="window.open(this.href);return false; . OZ-urile pe care le vezi in WRC, BSS-urile din DTM, etc, merg si alea pe strada, dar prezenta lor in F1 sau lemans nu-mi spune mare lucru mie, car vreau o janta de strada.
Apoi, experienta anterioara imi spune ca nu neaparat prezenta in motorsport spune totul despre calitatea unei masini sau a unei componente. Exista exemple in acest sens peste tot (koenigsegg, ultima, tramontana, etc).

PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

mituc, preturile sunt per janta, sau per set?
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc

Mesaj de mituc »

Per janta, bineinteles. Vezi http://www.tirerack.com" onclick="window.open(this.href);return false; , de acolo le-am luat...

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

nu e cam mare et?
sau mai mic iti atingeau?

in alta ordine de idei...superbe!
sa le stapanesti sanatos!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc

Mesaj de mituc »

ET-ul la jantele stock (7x18") e de 52.5. Deci astea cu 48 sint cit se poate de ok.
Jantele de 17" pe care le am acum (7x17) au et de 40 si-s putin cam iesite in afara, cind merg prin noroaie iarna imi fac geamurile laterale cam varza, chiar daca am pneu lat doar de 205 (ies cu 7mm mai in afara decit cele stock). Cele cu ET de 48 si pneu lat de 225 or sa fie tot cam pe acolo (9mm mai in afara) dar macar or sa fie pentru vara, cind e mai putin glod pe strazi (daca pun pneu de 215 ma apropii destul de mult de stock, doar 4mm in afara).

Merci pentru urari! :)

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

mda, daca e asa cum spui tu ar trebui sa arate bine!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc

Mesaj de mituc »

Am fost ieri cu jantele la un service de roti sa ma asigur ca-s ok, mai ales ca i le-am recomandat si unui co-forumist tot cu un 3MPS, el a avut norocul sa-si ia versiunea 8x18 cu 299$/buc.

Toate jantele au dat fix 0/0, la activarea butonului aluia de vizualizare cu rezolutie mai mare toate aveau fix 2.5/0. Acum tre' sa ma asigur ca valvele pe care le voi pune pe jante nu trag mai mult de 5 grame :) Pentru proprietarul acelui service (care se ocupa de roti de vreo 12 ani cred) a fost o premiera, nici o janta, niciodata, forjata, turnata, de 60EUR sau de 3000EUR, nu a dat atit de putin. Shit! :shock: :ya

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”