Vorbesc strict teoretic de ce competitori sunt in clasa aia la fel cum vorbesc si de Seria 7 vs A8 vs etc.
Cine naiba a zis ca vorbesc ca si cand as avea banii sa mi-o iau?

Formulez altfel, poate m-am exprimat prost:
`pentru cine are aprox 25.000 euro si vrea sa ia o masina mai spatioasa (large family car - cum ii zic englezii), cu dotari bune si siguranta de 5 stele Laguna e o varianta buna
Apropo, de sistemul ala `revolutionar` de pe Laguna 3 cu `all wheel steering` ce ziceti ?
Asa e prezentat in mapa de presa - revolutionar.
Defapt se pare ca e un marketing bullshit, un tip care a facut drivetest zicea ca nu l-a simtit deloc.
Rotile din spate se inclina cu un anumit grad fata de pozitia `perpendiculara` pe sosea in timpul curbelor.
Si nu e deloc un sistem revolutionar cum il prezinta ei, a mai fost folosit si pe BMW 850 CSi si pe nu stiu ce japoneza din anii `90 si s-a renuntat.
Si mai jos cateva date tehnice extrase din foaia de prezentare oficiala:
Gama pe benzina cuprinde motorul 2.0 16V 140 CP cu un consum de numai 8 l/100 km in ciclu mixt; cel Turbo 2.0 16 V 170 CP, consum de 8,9 l/100 km, si motorul 1.6 16V oferind un bun raport performante/consum.
Gama diesel este reprezentata de 2 motoare de referinta: cel de 1.5 dCi 110 CP, care ofera cel mai bun raport performante/consum din segment si motorul 2.0 150 CP, leader in materie de performante, placere de a conduce si silentiozitate, consumul fiind de doar 6 l/100 km in ciclu mixt.
Pretul de intrare in gama pentru Noua Laguna este de 15 042 euro fara taxe (17 900 euro cu taxe) si corespunde versiunii berlina 1.6 16V 110 CP, echipare Expression.
Pentru Noua Laguna berlina, echipare Expression, 1.5 dCi 110 CP, pretul este de 16 303 euro fara taxe Euro; 19 401 euro pret cu taxe.
Pentru Laguna berlina, echipare Privilege, 2.0 dCi 150 CP, cutie automata, pretul este de 21 765 euro fara taxe; 25 900 euro cu taxe.
A new "Active Drive" system is introduced on the 2008 version of the Renault Laguna line. It was designed as one of several measures to increase security and stability. The Active Drive should lower the effects of under steer and decrease the chances of spinning by diverting part of the G-forces generated in a turn from the front to the rear tires. At low speeds the turning circle can be tightened so parking and maneuvering is easier.