220 cai si 420nm din 1500 cmc!

Ultimile aparitii auto
Scrie răspuns
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: 220 cai si 420nm din 1500 cmc!

Mesaj de Aiurica »

pana la cearta mai aveti f putin!
e pacat!
haideti incheiati ca oricum sunteti off topic! :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

chainsaw scrie: si concluzia cea mai sanatoasa - fiecare cu ce-i place ... la masini nu conteaza atat de mult "DE CE"... gata, acum chiar am incheiat.
Apropo de "fiecare cu ce-i place":
chainsaw scrie:ce frumos poate fi portbagajul unei masini japoneze atunci cand nu are un subwoofer acolo cand o butelie de gpl de dacie :mrgreen: misteux scaune ... seamana cu alea de rx8 ... si volanu' la fel
Vad ca totusi esti fan si JDM.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

uite, recunosc ca aversiunea mea fata de japoneze, pleaca din nfs uground si fast and furious, aceste doua productii dand nastere la niste kitschuri monumentale ... si prezente peste tot, toata lumea voia woofer in portbagaj si neoane ... nu's neaparat rele, da' eu le asociez automat cu alea din jocuri si filme. de aia am zis ce-am zis despre masina lui mituc.

am si eu preferate, de exemplu imi plac mult lancer evo si subaru wrx, ptr ca imi place raliul, iar respectivele masini sunt aproape masini de wrc ... imi mai place honda integra type r (ptr designu calm, si deloc ostentativ - ma refer la generatia mai veche), nissan-urile de la sfarsitul anilor 80 / inceputul anilor 90 (alea cu zx), honda nsx ... si noah, poate acum, practic vorbind, astea au sens, ca nu te rup la impozit. da' mie mai mult imi plac masinile cu design si interior sobru, si cu un motor mare sub capota ... si muscle car-urile :D
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

chainsaw scrie:..... da' mie mai mult imi plac masinile cu design si interior sobru, si cu un motor mare sub capota ... si muscle car-urile :D.....

motiv pt care conduci un c4 cu motor de 1.6 :mrgreen:

haideti , va rog ramaneti on topic.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

*owned* :mrgreen:
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

chainsaw scrie:uite, recunosc ca aversiunea mea fata de japoneze, pleaca din nfs uground si fast and furious, aceste doua productii dand nastere la niste kitschuri monumentale ... si prezente peste tot, toata lumea voia woofer in portbagaj si neoane ... nu's neaparat rele, da' eu le asociez automat cu alea din jocuri si filme. de aia am zis ce-am zis despre masina lui mituc.
Pe vremea cind au fost scoase acele jocuri/filme alea erau trendurile. Chestia trista e ca mai sint si in timpurile astea suficienti maniaci care-si ocupa un portbagaj de 300+ litri cu woofere, difuzoare imense, etc, si-i mai aduce si Ciuhuleasca in emisiuni sa aiba discutii de genul: "Dar LCD-urile alea din portbagaj la ce-tifolosesc? - Sincer la nimic, le-am pus doar asa de efect" - idiotule, de ce ai mai dus masina de la 240 la 300cp, doar ca sa care balast??? Ii inteleg pe astia care particila la concursuri de dbdrag, dar pe cei care participa la concursuri de manele-drag in parcari.... nu prea.

Apoi, nu are nici o legatura o masina stock cu ce vezi in filme sau in NFS. ++am sa fac o poza cu masinile pe care le-am modificat eu in NFS, ai sa constati cu surprindere ca singurele elemente de "tuning" vizual sint jantele usoare si capotele de carbon (degeaba ai zis ce ai zis ce masina mea, ca la a mea ii voi pune capota de carbon abia la anul). Si zic asta pentru ca m-ai atacat (mai mult sau mai putin) personal (mai mult sau mai putin) in cel putin 3 topicuri (vezi ca sint genul turbo, foarte puturos/linistit la low boost si extrem de violent in max boost :twisted: ). Cind ma bucuram si eu ca Adrian nu ma mai pindeste sa-mi care bobirnace pe la colturi... :D

Nu vreau sa te atac aici ca nu are sens si nu vreau sa percepi asta ca pe un atac de orice fel (fie el in low sau max boost :) ), dar vezi ca tinzi sa zbori des offtopic facind remarci posibil demotivante pentru cei care chiar vor sa aduca ceva informatie. Like, intr-un alt topic discutam despre cum sa facem o masina mai rapida cu bani putini si tu imi amintesti de drumurile noastre. Pai daca e sa-mi amintesti de drumuri nu inteleg de ce nu mergi cu taxiul si trenul, de ce sa-ti mai spargi nervii cind ti se sparg amortizoarele?! :roll: La urma urmei totul se reduce la placerea de a conduce si la ce neputem permite sau ce putem face pentru a obtine maximul din ce avem/putem face rost/ne permitem/ne lasa inima si sotiile/samd. Daca nu era nevasta'mea asa tare pe pozitie te nefericeam (da, special pe tine) cu o mazdaspeed3 a la NFS Carbon/Under Cover inca de anul asta ;), cu jante si pneuri "de care trebuie", capota de carbon cu priza de aer de la street unit, samd.

Si totusi, 220cp si 420Nm din 1500cm3 va fi o treaba. Va fi revolutionar, ginditi-va ca la ora actuala cel mai mic motor care scoate peste 200cp e rotativul de 1.3l de la mazda (rx8, 231cp si 170Nm), si scoate pentru ca se duce pina in 9000rpm, nu ca ar avea cine stie ce imensitate de cuplu.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

valeuuuuu chainsaw ai pus-o :ok :ok
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

:shock: unde te-am atacat? hai sa o luam sistematic
chainsaw scrie:ce frumos poate fi portbagajul unei masini japoneze atunci cand nu are un subwoofer acolo cand o butelie de gpl de dacie :mrgreen: misteux scaune ... seamana cu alea de rx8 ... si volanu' la fel
^aici zisesem despre masina ta, deloc ironic, ca-mi place ca n-ai tiganit-o cu hatai wooferu'. si ca-mi plac scaunele si volanu', intamplator stand mai demult intr-un rx8, si fiind placut impresionat

chainsaw scrie:uite, recunosc ca aversiunea mea fata de japoneze, pleaca din nfs uground si fast and furious, aceste doua productii dand nastere la niste kitschuri monumentale ... si prezente peste tot, toata lumea voia woofer in portbagaj si neoane ... nu's neaparat rele, da' eu le asociez automat cu alea din jocuri si filme. de aia am zis ce-am zis despre masina lui mituc.
^aici prin "de aia am zis ce-am zis despre masina lui mituc. " ma refeream la primul quote din postul asta, anume la faza cu lipsa subwooferului.

mai explica-mi o data unde te-am atacat ca's chiar mirat ...

cat despre facutu' masinii mai rapide cu bani putini, n-am facut decat sa-mi spun parerea proprie si personala, nu ptr asta e un forum public?
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ba da, d-aia e un forum public sa ne dam cu parerea! Dar tot d-aia exista si sectiuni in acest forum si nu un singur topic .
Deci cand mai ai idei si vrei sa iti dai cu parerea fa-o intr-un topic dedicat! Daca nu exista astfel de topic il poti face tu!!

E total offtopic sa pui in problema drumurile noastre, intr-o discutie prin care se vrea a dezbate cum sa facem masinile mai rapide(e doar un ex!)

Am inteles toti ca esti mai conservator si mai clasic, insa ai mai multa grija pe viitor cum si unde iti exprimi opiniile pe un forum public!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Bai stai ca ne aprindem inutil. Deci ideea e urmatoarea:
- daca e japoneza nu inseamna ca are butelie in portbagaj. Asta se poate intimpla la orice;
- daca totusi are butelie in portbagaj (fie ea japoneza sau nu) inseamna ca asa a vrut proprietarul si e dispus sa accepte cele 100-200Kg de balast in plus care-l penalizeaza la demaraj, consum, etc;
- daca e rapida inseamna ca proprietarul a vrut-o asa si a fost de acord sa accepte suturile in fund luate prin amortizoare si respectiv claxoanele de pe scaunul din dreapta la denivelari si "ti-am spus eu"-urile.

Nu voi alege parti aici, dar sa ne mentinem on-topic de fiecare data e o idee buna, pentru ca discutiile colaterale pot duce la alte discutii colaterale, cum ar fi: ti-ai pus jante de 18 in locul celor de 16, masina vireaza mai bine, per total roata e la fel de grea sau chair mai usoara, dar ce faci daca dai de un drum prost? Posibile raspunsuri:
1. merg incet, maresc volumul la radio-cd cu 2-3 puncte si merg pina se termina;
2. imi montez pe spate un mecanism biela-manivela cu tot cu motor si generator de la o masina imensa de cusut bocanci de ogru, imi scol acul si-mi umplu maxim cele 2 rezervoare, bag piciorul in acceleratie si-n urmatoarea localitate ma opresc direct in primarie si-l cos pe primar prin toate gaurile.
Acum o sa vina unul sa ma intrebe: dar nu-ti va fi sila sa-l "cosi" pe primar? Daca nu s-a spalat pe dinti azi? Si uite-asa ajungem de la admisie custom la caciulite roz pentru bebelusi, si flamam infocati despre daca-s mai bune alea bleu.

P.S.: decit sa o luati personal, mai bine urmati-mi sfatul: trimiteti pe altcineva s-o ia! :D ...si voi vedeti0va de treburi.

Pina sa ajungem la discutii pe care le putem lua personal... ca si masura profilactica recomand sa raminem on-topic ;) Deci 220Cp si 420Nm - cum si din ce?! La ce turatie? Sa va zic un secret? Aplicind formula magica:

putere ( CP ) = 0.1425 * cuplu ( Nm ) * turatie ( krpm )
ar rezulta ca:
- daca motorul ala va scoate 220Cp la 5000rpm atunci la turatia aia va scoate 308Nm (shit :shock: );
- daca va fi la 6000rpm atunci la turatia aia va scoate 257Nm (cool!!);
- daca va fi la 7000rpm atunci la turatia aia va scoate 220Nm (still cool);
- 8000rpm - 192Nm (impressive dudes!, 192Nm scoate maxim un typeR sau un accord 2.0i/150cp, asta inca il face la turatia de putere maxima).

Oricum ar fi, curba de cuplu a motorului aluia e destul de abrupta (420Nm -> 308Nm, sau ... 192), dar chiar si asa va avea de unde. Arata mai degraba a curba de cuplu de diesel decit de benzinar aspirat sau chair turbo.
De exemplu C4 1.6i 110cp la 5750rpm scoate inca vreo 134Nm din cei 146 maxim pe care-i face la 4000rpm, in conditiile in care si la 2000rpm tot vreo 130-131Nm face, deci destul d eplata curba de cuplu.
Mazda 3 MPS la 5500rpm scoate 331Nm (260Cp) dupa ce la 3000rpm scotea 380Nm (162Cp).

Deci motorul asta ori e otto-diesel sau cum se chema strutocamila aia pe benzina care bubuia prin compresie la turatii mici, ori e supra alimentat cumva.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

ok, de-acord cu postu' lu mituc de mai sus, si acum oarecum ontopic, desi probabil imi voi lua injuraturi:

nu stiu daca stiati, insa GPL-ul are o cifra octanica simtitor mai mare decat benzina. deci o solutie de-a scoate cai mai multi, la acelasi consum, este convertirea (profesionala, cu injectoare separate) unui motor pe benzina la gaz, si frezarea chiuloasei (sau alte metode -eu unu' nu stiu altele-) ptr marirea compresiei. cu o astfel de modificare, facuta ca lumea, daca un motor in mod normal, pe benzina, scotea 100 de cai, pe gaz poate scoate 115, 120 ... deci e ceva.

dupa cum am mai mentionat aici, adevarata solutie pentru cresterea eficientei unui motor, este gasirea unui carburant cu o cifra octanica foarte mare, si care sa nu coste o avere. de exemplu, si bioetanolul are cifra octanica mai mare decat a benzinei.

Mesaj de mituc »

Da, chestia e ca la carburanti precum GPL-ul apar probleme de ungere, deci e mai greu sa urci un astfel de motor prea mult in ture. Sau ma insel?
Carburanti rezistenti la compresie ar fi, unul e chiar dieselul :) Cherosenul care e un fel de motorina mai volatila are cifra octanica estimata (doar prin prisma rezistenteila compresie, nu a continutului de octane) la vreo 120-130 daca nu ma insel. Deci iar ajungem la diesel, dar s-a spus din start ca nu e diesel, ci benzina:
http://www.automarket.ro/stiri/geneva-2 ... 18752.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Deci VCRi - ce ckt o mai fi si asta (rapoarte variabile de compresie, shit! :shock: ).

Later edit: pe wikipedia nu am gasit nimic! :roll: iata articolul original insa: http://www.zercustoms.com/news/Peugeot- ... ngine.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mituc

Mesaj de mituc »

Bai grasilor, v-am spus ca e turbo??
http://www.carbuyersnotebook.com/first- ... otor-show/" onclick="window.open(this.href);return false; - two stage turbocharger!!

chainsaw

Mesaj de chainsaw »

da, dieselu rezista la compresii mai mari, ~15 la 1, si are eficienta intre 28 sl 40 la suta.

ha, stiam ca trebuie sa fie macar turbo. asa, avand in vedere ca e si prototip, cuplul si puterea nu mai devin atat de impresionante, insa ar fi foaaaaaarte interesant de stiut consumul.

Mesaj de mituc »

Pai cica asta de 220cp si 420Nm va avea un consum mediu de 6.7 iar pe ala de 270Cp si 460Nm vor sa-l faca cu consum mediu de 6.0l/100.

Scrie răspuns

Înapoi la “Noutati Auto”